Centre d'Art Contemporani Can Sisteré

Marta Bretó

Fotògrafa de natura i guia de muntanya. Gaudeixo dels paisatges més variats i les nits estrellades.
Amant incondicional de la natura i la fotografia, faig el millor per fer la meva passió al meu estil de vida, a més d'utilitzar el meu treball per fomentar la conservació i el respecte per la vida silvestre.

Biografia

Marta Bretó és fotògrafa de natura professional i guia de muntanya especialitzada en astrofotografia.
Proporciona cursos i tallers a institucions privades i públiques com Nikon School, Casanovafoto i el Centre d'Imatge i Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya.
També treballa com a guia en viatges de fotografia amb l'agència Australphoto, on s'encarrega de dirigir recorreguts fotogràfics a través d'Islàndia i Escòcia.
És membre de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura i col•labora amb associacions i entitats relacionades amb la fotografia i la natura, la seva conservació i difusió, com EDC Natura i el prestigiós concurs internacional de fotografia de la natura MontPhoto, on ha estat a càrrec de la secció audiovisual durant diversos anys.
Ha participat en exposicions col•lectives i ha dut a terme diversos projectes propis com Sideral, Aurora Borealis, 66 ° N: L'Àrtic com mai no l'heu vist i Del Congost a la Calma, un projecte que també està format per llibre de fotografies del que també és l'autor.
Té un arxiu fotogràfic de més de 100.000 imatges de natura sobre diversos temes, llocs i espècies en constant creixement.

Sobre Sideral

Sideral és el resultat de gairebé 10 anys fotografiant el cel. Es tracta d'un llibre sobre les estrelles a través dels ulls de la fotografia, la ciència, la natura i els mites. Un llibre per a tot aquell qui gaudeixi d’observar el cel. Des de les estrelles i les constel•lacions fins a la magnífica Via Làctia. Des dels moviments del nostre satèl•lit fins a fenòmens com l'eclipsi, els cometes i les llums del nord: Sideral és un viatge apassionat pel temps i la màgia de la nit amb les estrelles com a companys.
El llibre també està ple d'aventures i experiències personals. Cada fotografia va amb la seva descripció, que pot ser una explicació astronòmica, una tècnica fotogràfica, un discurs de composició o fins i tot una història personal. A més a més, per a l'alegria dels fotògrafs, es mostren totes les configuracions tècniques, com ara la velocitat de l'obturador, l'obertura, la càmera i les lents emprades, a cada imatge del llibre.

Més sobre l'autor: www.martabreto.com

 
 

Presentació de llibre

“Sideral” de la fotografa colomenca Marta Bretó

Can Sisteré

14 de desembre, 19 h