Xarxa de Municipis LGTBI

La Xarxa de Municipis LGTBI es reuneix a la Casa Alegre de Sagrera (Terrassa)

Aquest divendres 30 de setembre ha tingut lloc una reunió de la Xarxa de Municipis LGTBI a Terrassa. S’han incorporat més municipis a la Xarxa i s'ha comptat amb una representació de la Generalitat a la qual es va explicar el que s’ha anant fent en aquests dos anys de vigència de la Llei 11/2014. També es va explicar que justament divendres es va aprovar la primera sanció amb una multa, tal i com estableix la llei a l’article 34, per fer servir expressions vexatòries contra les persones.

Precisament, el mateix divendres a la tarda, diversos membres de la Xarxa van assistir a l’acte que va convocar la Generalitat al Palau Moja, per celebrar 2 anys de la Llei de Drets LGTBI i contra l'Homofòbia, la bifòfia i transfòbia.


El nostre Ajuntament és un dels impulsors d'aquesta xarxa que s'ha creat per compartir bones pràctiques i generar activitats conjuntes al voltant del moviment LGTBI.
Cerdanyola del Vallès ha acollit aquest dimarts 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, al seu Museu d'Art, la presentació de la Xarxa de Municipis LGTBI, una iniciativa impulsada des dels ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, Terrassa, Sabadell, Barberà del Vallès, Berga, Sant Quirze del Vallès i Cerdanyola del Vallès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu que els pobles i ciutats siguin espais compromesos amb els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

La constitució de la Xarxa de Municipis LGTBI és un projecte innovador a tot l'Estat Espanyol i actualment en formen part els Ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, Barberà del Vallès, Berga i Sant Quirze del Vallès; però està previst que s'hi adhereixin nous ajuntaments.

A la Xarxa també participen representants de la Generalitat de Catalunya i de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

L'acte ha comptat amb l'assistència de la majoria d'alcaldes i alcaldesses dels municipis participants, entre ells l'alcadessa Núria Parlon.