Activitats previstes

PARC DE NADAL

El Parc de Nadal es farà del 26 de desembre al 4 de gener a l’Escola Torre Balldovina i esdevindrà un punt de trobada de les famílies de la ciutat en un espai lúdic pensat per què tothom hi tingui cabuda.

Organitzat per Urban Time, és un conjunt d’activitats per a infants i joves de 0 a 15 anys, que tindrà lloc del 26 de desembre al 4 de gener, de 16.30 a 20.00 h. Els dies 28 i 31 de desembre i el 4 de gener també obrirà al matí, de 10.30 a 14.00 h. L’entrada a aquest saló de la infància colomenc costa 3,50 €.

En diferents espais de l’escola s’organitzaran activitats per a totes les edats per tal que tots i totes els infants hi gaudeixin. Aquestes activitats s’adrecen a infants des de la petita infància fins els 14 anys: parc imaginari, jardí dels petits, taller de circ, manualitats de nadal, maquillatge, inflables, tallers d’scooter, skate i grafitis.

RECOLLIDA DE PRODUCTES D’HIGIENE PERSONAL


Per a la recollida d’aquests productes es compte amb la participació activa de les famílies a través de les escoles i instituts de la ciutat, així com de la ciutadania en general mitjançant els punts de recollida ubicats als centres cívics. Les dates de recollida serà del 28 de novembre al 20 de desembre.

RECOLLIDA DE JOGUINES MUSICALS I CONTES

L’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres serà el punt de recollida de joguines musicals i contes. Les famílies podran fer la seva aportació els dies dels concerts que organitza l’escola per al seu alumnat.

*Tipus de joguines: noves,  no bèl·liques i no sexistes

RECOLLIDA MATERIAL ESPORTIU

En aquesta campanya es compte amb la implicació dels tres complexos esportius i les entitats esportives colomenques, entre les quals ja han confirmat la seva participació: Fundació Esportiva Grama, CB Santa Coloma, Draft Gramenet -només recull joguines-, Running Vigia, Unió Colomenca d'Atletisme (UCA), CE Torribera, FS La Unión i Catgas Energia -també recull joguines-.
Vinculats amb l’àmbit de l’esport, les entitats esportives i la ciutadania podran col·laborar amb aquesta iniciativa aportant material esportiu, que donarà resposta als joves de 12 a 14 anys, més difícils de poder atendre amb la recollida de joguines.

RECOLLIDA DE JOGUINES (Tipus de joguines: noves,  no bèl·liques i no sexistes)

Actes solidaris d’entitats
La recollida de joguines es farà com en anys anteriors en els diferents actes solidaris que organitzen les entitats de la ciutat com l’Escola de Dansa Yolanda Valero, la Cooperativa Abacus (acord de col·laboració amb Creu Roja), l’associació Fondo Comerç i L’Agrupació d’empresaris i comerciants locals (ACI).

Nit solidària
La nit de divendres 23 de desembre se celebrarà la sisena edició de la Nit solidària, un esdeveniment que impulsa el sector de l'oci nocturn de Santa Coloma de Gramenet per duu a terme una recollida solidària de joguines als establiments del gremi.
Diversos bars i restaurants programaran actuacions musicals, a les quals es podrà accedir gratuïtament en lliurar a l'entrada una joguina no bèl·lica i no sexista, destinada a la campanya solidària de Nadal. Fins ara han confirmat la seva participació establiments com El 9 Carrer, Inèdit, La Lola, Línea Uno, Melao Cafè, Tapas y Más, Yesterdays, Room i ¡Viva la Pepa!.

UNA CARTA, UN SOMRIURE

Enguany, l’associació “1 carta, 1 somriure” posa en marxa per primera vegada a Santa Coloma la seva campanya, que consisteix en apadrinar les cartes que els infants en risc  d’exclusió social de la nostra ciutat han escrit als Reis.

En aquest primer any, podran beneficiar-se de la campanya 43 infants d’edats compreses entre 3 i 12 anys del Centre Obert Rialles. Volem destacar la col·laboració dels professionals del centre, supervisant i donant suport als infants en la redacció de les cartes, que ja han fet arribar a l’associació per tal que particulars, associacions i entitats de tot tipus puguin col·laborar aportant els regals.

Entre els diferents col·laboradors amb el projecte “1 carta, 1 somriure” destaquem l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, així com algunes entitats de la ciutat, entre elles CEMFIS, la Casa de Aragón de Santa Coloma, la Cofradía Vera Cruz, la Hermandad Rociera “Las Marismas”, etc.

Si desitgeu participar a la campanya, podeu accedir a la web de l’associació: www.1carta1somriure.com. A l’apartat “Cartes” podreu veure el llistat de regals que resten pendents d’apadrinar.

RECOLLIDA D’ALIMENTS

Continuant amb l’esperit solidari de les entitats, aquestes organitzaran diferents actes per la recollida d’aliments i així aportar-los al Banc Municipal d’Aliments. Durant aquests dies, les entitats s’aniran sumant als diferents actes i organitzant els seus propis.
La participació dels mercats municipals de la ciutat és cabdal per a l’èxit d’aquesta recollida solidària.

 
 

Presentació de "Santa Coloma solidària també al Nadal"