Més info

03jul2014 10:22 Antiguitat: 4 yrs

Posa't la gorra! a Can Zam

Categoria: Salut, Cooperació, RSS Info, Promo

Cartell de la festa

Aquesta campanya de sensibilització contra el càncer infantil arriba a Santa Coloma amb una gran festa popular el dissabte 12 de juliol.

El proper dissabte 12 de juliol, Santa Coloma de Gramenet acollirà per primera vegada la campanya de sensibilització contra el càncer Posa't la gorra!, organitzada per AFANOC (Associació de nens amb càncer); amb una festa que tindrà lloc al recinte de Can Zam i que comptarà durant tot el dia amb diferents exhibicions, activitats, tallers i espectacles educatius infantils (de 09.00 a 14.00 hores, i de 16.00 a 19.00 hores) i, a la nit, amb les actuacions de La Mari de Chambao, El Kanka i El nen de la hipoteca, d'Callaos, Mario Díaz i Los Barrankillos.
Aquesta edició té com a novetat, a més de la seu escollida, l'ampliació de la festa a horari nocturn.
Els populars il·lustradors de Kukumutxu han creat el disseny dinàmic, colorit i divertit de les gorres i la seva venda -es podrà comprar al mateix recinete de Can Zam a un preu de 5 euros i servirà com a entrada a la festa- contribueix al finançament dels projectes d'AFANOC.

La festa Posa't la gorra!

Posa't la gorra! té com a objectiu, en primer lloc, la sensibilització de la societat cap al càncer infantil i la normalització de la malaltia. També té com a finalitat recaptar diners per pal·liar les mancances de serveis i instal·lacions.

Altres dels objectius principals de la festa és ampliar la base social de l'entitat sumant nous socis, col·laboradors i voluntaris, així com aconseguir recursos humans i materials per donar suport a les famílies amb fills amb càncer i realitzar els programes i activitats previstos, com La casa dels Xuclis, un projecte de casa d'acollida que sorgeix davant la necessitat de donar una solució digna a aquells malalts de càncer i les seves famílies que disposin de pocs recursos i als quals el tractament obligui a desplaçar-se.

Posa't la gorra! és una iniciativa de gran èxit i molt consolidada a Catalunya, que compta ja amb 13 edicions al Zoo de Barcelona, 11 a Port Aventura, 6 a Molins de Rei i 2 a Lleida. En aquest temps s'han posat la gorra més de 40 000 persones i l'any passat es van repartir 8 000 gorres solidàries al Zoo i 14 000 a Port Aventura.

AFANOC ha escollit Santa Coloma de Gramenet, aquest cop, com a seu del Posat la gorra! per la seva gran tradició de solidaritat i compromís, i per ser una ciutat que compta amb un teixit social i associatiu molt important i que desenvolupa una gran activitat cultural en tots els àmbits (música, teatre, literatura, etc.).

AFANOC, Associació de nens amb càncer

AFANOC va sorgir fa 25 anys de la unió d'un grup de pares i mares de nens i nenes malalts de càncer que es van associar per lluitar per millorar la qualitat de vida de les famílies afectades i conscienciar la societat sobre el problema del càncer infantil .
Durant aquests 25 anys, ha dut a terme múltiples activitats assistencials, educatives, de lleure i d'informació i ha treballat per la sensibilització ciutadana a través d'iniciatives de gran impacte com Posa't la gorra! que han servit tant per difondre els objectius i els projectes de l'associació com per sensibilitzar la societat sobre l'existència i les repercussions de càncer infantil.