Salutació de l'alcaldessa

versió imprimible
foto de l'alcaldessa Núria Parlon

La Festa Major d’Estiu envaeix carrers i places en una de les fites ineludibles del calendari cultural i ciutadà. És en moments com els que ara vivim que necessitem, també, lliurar-nos a la Festa i gaudir-ne, tenint sempre present l’irrenunciable orgull de pertinença a una ciutat, Santa Coloma de Gramenet, que no és sinó la suma de totes les persones que hi vivim.

Trobades de les nostres entitats de cultura tradicional i popular, programació de qualitat al Teatre Sagarra i al Museu Torre Balldovina, iniciatives als àmbits solidari i del comerç, actes esportius, espectacles dels més destacats artistes... conformen un menú festiu eclèctic i per a tots els gustos. El pregó dels il·lustradors Pepònio i Azagra i l’exposició “Comikoloma” seran l’homenatge a una època clau en el desenvolupament no només de la nostra cultura en general i de la disciplina del còmic en particular, sinó de la ciutat en si mateixa; un recordatori merescut d’un període de febril creativitat i necessaris canvis socials.

Volem que la Festa sigui un aparador de l’inesgotable planter d’artistes de la nostra ciutat, que compartiran cartell amb figures destacades. La plaça de la Vila, el parc d’Europa o la plaça del Rellotge seran testimonis del talent local. No ens cansem d’apostar per ells i per elles. A més, a l’oferta que ens diferencia i posiciona —el festival de música independent F.M. Sintonitzza i Passatge de Festa—, hi afegim una munió d’incorporacions que ben segur contribuiran a fer de la Festa un espai cada vegada més participatiu.

Del seguici inaugural al castell de focs, de les actuacions musicals de gran format a l’oportunitat als nous valors, de les tradicions populars a les propostes més innovadores, la Festa ens ofereix viure unes jornades de diversió i d’immersió intensa en l’esperit colomenc. Una festa que, tot i haver  experimentat un obligat estalvi econòmic, no se’n ressentirà gens i els ciutadans i les ciutadanes tindran la millor oferta cultural i lúdica, tal com es mereix la nostra ciutat, perquè l’Ajuntament i la Comissió de Festes han treballat dur, amb imaginació i il·lusió, a la recerca d’un ventall d’activitats integradores i atractives.

La Festa és, des d’ara, tota nostra. Gaudim-la!

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet

Compartir Compartir