SC+

ECONSCIÈNCIA, de Jordi Gispert

versió imprimible
Foto quadre de Jordi Gispert

ECONSCIÈNCIA, de Jordi Gispert

Inauguració el dia 17 de maig a les 20 hores

Jordi Gispert Pi  (Barcelona, 1957) és un artista contemporani que ha exposat la seva obra en nombrosos països. Un artista de gran prestigi que ens ofereix projectes elaborats al llarg de molts anys, construïts  lentament i reflexivament per fer-nos pensar en la relació de l’ésser humà amb la natura, una relació que ha de ser harmònica.

L’obra de Gispert impacta, emociona. No es pot restar impassible davant la contemplació de les seves pintures i escultures. I tanmateix l’obra ens proporciona el plaer de la bellesa, l’admiració per la feina meticulosa que representa cada peça darrere de la qual veiem l’ofici, perquè l’art també és ofici, i ens dóna peu a la reflexió.

I a partir d’aquí, sí que podem construir un discurs coherent, aquell que Jordi Gispert Pi denomina amb el neologisme ECONSCIÈNCIA, encunyat per ell. Com Jordi Gispert explica, fa referència a l’ecologia profunda, a la ciència i a la consciència.

L’ecologia profunda és una branca de la filosofia ecològica que considera la humanitat part del seu entorn tot proposant canvis culturals, polítics, socials i econòmics per tal d’aconseguir una convivència harmònica entre els éssers humans i la resta d’éssers vius.

La ciència és la ciència ideal, no destructiva, que treballa al servei de la natura.

La consciència fa referència a la reflexió que ens porta al coneixement i a una visió profunda de l’existència.

L’exposició ECONSCIÈNCIA combina dos projectes de llarg recorregut: “Natura Morta Reciclada” i “El Paisatge Més Llarg del Món”.

Natura Morta Reciclada és una reconstrucció plàstica dels arbres que l’home ha destruït a partir de trossos de fusta trobats en contenidor. Jordi Gispert dóna una nova vida espiritual al que abans havia estat vida natural. Inclou unes fotografies que denuncien la manipulació de la natura.

El Paisatge Més Llarg del Món es presenta com una sèrie indefinida de pintures a l’oli sobre teles del mateix format. S’exposen una al costat de l’altre per obtenir l’amplificació de la visió del espectador. L’artista ha dit:  “El Paisatge Més Llarg del Món” il•lustra un món possible, dissenyat i mantingut per una societat ideal. La figura de l’Arbre de la Vida representa l’eix de creixement cap a la llum. Vaig iniciar el projecte fa dotze anys amb el sentiment d’urgència de senyalar, en el panorama de la pintura, el problema de la degradació de la natura, l’enlletgiment del planeta.

Catàleg (by Issuu)

Foto obra de Jordi Gispert
Compartir Compartir