Ciutat Universitària

Dimarts d'estudi

El dimarts 17 d’abril (18.30) tindrà lloc a la Biblioteca del Fondo una sessió del cicle Dimarts d’Estudi, que organitza el Comitè Assessor d’Estudis del programa «Ciutat universitària». Les infermeres i professores de l’Escola Gimbernat, Francisca Ruiz i Pilar Flor, juntament amb el professor de la UB, investigador i cuiner, Xavier Torrado, presentaran la ponència «Prevenir i millorar els adversos del tractament dels pacients amb càncer a través de la dieta». L’acte, un taller d’oncologia i nutrició, és obert a tothom.


2a "Canes i Tapes"

Cartell de Canes i Tapes

Per donar resposta a les peticions formulades per ciutadans i ciutadanes en el marc de l'elaboració del Pla d'Acció Municipal, el Programa "Ciutat Universitària" va celebrar la festa "Cabells blancs i Tapes" anys 80 a la Central Escènica el passat 15 de febrer. Donat l'enorme èxit d'assistència, l'Ajuntament prepara una segona edició "adults" per al divendres 4 de maig (18:30h) i una matiné infantil (edició famílies) per al dissabte 5 de 11,30 a 14h.

Les més de 80 persones que van quedar fora de la primera edició per raó d'aforament queden automàticament inscrites. La resta de persones i les famílies que vulguin assistir a la festa o/a la matiné han de trucar 93 462 40 57. Les places són limitades a l'aforament.

No desvetllarem els secrets de la primera edició però sí us direm que de les 120 enquestes recollides, 96 consideraven que l'esdeveniment havia estat "molt bé", altres 9 el van qualificar de "bé", a 1 persona ha opinat que va estar "regular", i cap va emplenar la casella de "malament". Veniu a comprovar-ho!

VÍDEO - Això vam viure a la1a Festa "Canes i Tapes"


Semifinal del certamen Petit Xef 2

Dissabte, 14 d’abril (10.00), el col·legi Sant Just acollirà la semifinal de la segona edició del concurs Petit Xef. Hi participaran un centenar de nens i nenes alumnes d’una vintena d’escoles de la ciutat.

Enguany hi ha tres categories (plat fred, calent i postres) i els 3 concursants millor avaluats de cadascuna participaran a la final on cuinaran el seu plat. Això serà  el proper 12 de maig a l’Escola de Restauració. Com a l’edició de l’any passat, el concurs, impulsat per l’Ajuntament, pretén fomentar les pràctiques saludables i el talent a la cuina de la ciutadania més jove en el marc d’una festa familiar.

Consulteu les bases aquí.


VÍDEO - Cuina creativa al programa "Ciutat Universitària"


Èxit de la primera edició del programa CIUTAT UNIVERSITÀRIA

 

Des del passat mes de setembre fins aquest mes de juliol, l’Ajuntament ha organitzat una vintena d’activitats obertes a la ciutadania en el marc de la 1ª edició del programa ‘Santa Coloma Ciutat Universitària. La Universitat a prop teu’. Han estat nou mesos amb diferents propostes adreçades a la població, principalment activitats i tallers sobre gastronomia i salut, a les que han assistit un total de 1.274 colomencs i colomenques.

 

 

Ara, l'Ajuntament posa en marxa la segona edició del programa d'activitats  'CIUTAT UNIVERSITÀRIA', amb més d'una vintena de propostes per al curs 2017-2018, per apropar la universitat als barris i connectar la ciutadania amb el món universitari. De setembre a juliol, la ciutadania que vulgui podrà gaudir de: 

  • Cursos de maridatges i tast de vins
  • Trobades gastronòmiques
  • La universitat als barris, conferències sobre salut i alimentaciò
  • Masterclass de cuina
  • Tallers teòric-pràctic de cuina saludable
  • 2a. edició del concurs Petit Xef
  • Segon fòrum de Ciutat Universitària.. i molt més!!!!


 
 
Logo programa 2017-2018

Contacte:

Telèfon: 93 4624083

ciutatuniversitaria@gramenet.cat


La universitat a l'abast de tothom: acollim talent!

Santa Coloma és ciutat universitària i això suposa una gran oportunitat per a la seva ciutadania. Que el recinte Torribera sigui la seu d’un campus d’excel•lència internacional referent en nutrició, ens col•loca en el mapa del coneixement europeu.

Acollim més de 3.000 alumnes que estudien algun dels més de 20 graus, postgraus i màsters que s’hi imparteixen. Recentment hem posat en marxa les noves instal•lacions de l’Escola de Restauració de Santa Coloma, també al recinte Torribera. L’Escola està vinculada al Campus, no només per la seva proximitat sinó per les àrees de coneixement i projectes en comú que compartiran en breu. La formació universitària i la formació professional són dos vectors que ens han d’ajudar a millorar l’ocupabilitat dels colomencs i les colomenques. En definitiva, el món acadèmic, la recerca i la investigació aplicada ens han d’ajudar a la millora de les oportunitats de vida de la ciutadania.

La ciutat i el veïnat es poden “connectar” a la universitat a través d’activitats com les que proposem en aquest cicle. Posem la universitat a l’abast de tothom, desplaçant-la als diferents barris de Santa Coloma. Trobareu activitats per a tots els gustos. Aprofiteu per gaudir d’una ciutat universitària per a tothom.

Núria Parlon Gil
Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet