Seguretat ciutadana

Santa Coloma torna a reduir els delictes i registra un descens del 3.7% de l'activitat delictiva en el municipi

El balanç de criminalitat del Ministeri d'Interior destaca el descens dels robatoris amb violència (-19.7%), els robatoris en domicilis (-30.1%) i els robatoris en establiments comercials (-28.5%). L’alcaldessa, Núria Parlon, destaca que les dades “són la confirmació de la tendència a la baixa des de fa mesos de la comissió de delictes a la nostra ciutat”

Santa Coloma de Gramenet, 3 d'octubre de 2023

Santa Coloma de Gramenet continua reduint els delictes a la ciutat i registra un descens global de l'activitat delictiva en un 3.7%, segons les dades del segon Trimestre del 2023 del balanç de criminalitat presentat pel Ministeri de l'Interior.
Segons les dades del Ministeri d'Interior, mentre que en el conjunt de Catalunya i de la província de Barcelona els fets delictius han augmentat un 5.8% i un 8.8% respectivament, a la nostra ciutat es consolida el descens delictiu amb una reducció del 3.7%, destacant la baixada en els robatoris amb violència (-19.7%), els robatoris en domicilis (-30.1%) i els robatoris en establiments comercials (-28.5%).

Per a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, les estadístiques del Ministeri de l'Interior “són la confirmació de la tendència a la baixa des de fa mesos de la comissió de delictes a la nostra ciutat” i atribueix aquest descens de l'activitat delictiva “a la col·laboració entre la Policia Local i els diferents cossos i forces de seguretat de l'Estat i als esforços realitzats per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet”. En aquest sentit, l'alcaldessa ha destacat “l'ampliació de la plantilla, la dotació de recursos tècnics i l'esforç i professionalització de totes unitats de la policia local, són factors claus per a fer de Santa Coloma una ciutat més segura”.

Finalment, Núria Parlon ha lamentat l'augment de les agressions sexuals afirmant que “és una dada que ens continua preocupant” reconeixent que “és un fenomen que cal abordar des d'una mirada integral, educativa i preventiva”.