XIX Cursa i Caminada per la Vida

Santa Coloma de Gramenet, en marxa contra el càncer

El diumenge 22 d’octubre es farà la 19a edició de la Cursa i Caminada per la Vida amb un recorregut de 5 km amb sortida i arribada a Can Zam. Les inscripcions solidàries es poden fer de forma telemàtica o bé presencialment a equipaments i comerços de la ciutat.

 

Santa Coloma de Gramenet, 6 d'octubre de 2023

El parc de Can Zam acollirà el proper diumenge 22 d’octubre, a partir de les 10:30 hores, la XIX Cursa i Caminada per la Vida organitzada per l’Associació Contra el Càncer a Santa Coloma de Gramenet amb la col·laboració de l’Ajuntament.

A la sala d’actes del Centre d’Art Can Sisteré s’ha fet aquest divendres 6 la presentació amb la presència de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; la responsable de Coordinació Territorial i coordinadora comarcal del Maresme i Àrea Metropolitana de Barcelona de l’Associació Contra el Càncer, Silvia Pérez; el regidor d'Esports, Dani Salgado; i representants dels patrocinadors i col·laboradors d'aquest esdeveniment esportiu i solidari.

L’alcaldessa Núria Parlon ha assenyalat que "en aquesta edició ens hem marcat l'objectiu de recuperar el nombre d'inscripcions que teníem abans de la pandèmia que eren unes 5.000 persones". I ha afegit que la cursa i caminada solidària, "és un moment important per a la ciutat, festiu i lúdic, en què mostrem el nostre compromís amb les persones que pateixen càncer i les seves famílies, i també recollim fons per lluitar i investigar contra aquesta cruel malaltia que malauradament afecta molta població".

Per la seva banda, la delegada comarcal de l'Associació contra el Càncer, Silvia Pérez, ha recordat alguns dels objectius de la cursa, "entre ells la sensibilització i mobilització de la ciutadania envers aquesta malaltia, i la promoció d'hàbits saludables de vida. Volem també recaptar fons tant per a la nostra tasca de suport i acompanyament a les famílies des de l'associació, com per al tractament i la investigació, amb l'objectiu d'arribar al 2030 amb un 70% de supervivència de les persones afectades. Fem així  una crida a la participació a Santa Coloma en una jornada que hem preparat amb un ambient lúdic i festiu perquè tothom s'ho passi bé".

La cursa amb sortida i arribada a Can Zam consta d’un recorregut urbà de 5 km amb una duració màxima de 90 minuts, que es pot fer corrent o caminant.

Obertes les inscripcions

Les inscripcions obertes a tothom a partir de 14 anys es poden fer des del dia 2 tant en línia com de forma presencial. El preu de la inscripció solidària a benefici de la investigació, tractament i cura del càncer és de 10 euros. També s’ofereix la possibilitat de fer una donació econòmica sense participar en la cursa, amb l’opció del Dorsal 0 (zero).

Les inscripcions online cal fer-les través de la plataforma RockThesport buscant l’esdeveniment al calendari-cercador, o amb l’accés directe que ens porta a la pàgina d’inscripcions: https://bit.ly/StaColomaenmarxa2023
Es pot escanejar també amb el mòbil el codi QR que apareix als cartells i ens portarà a la plana d’inscripcions.

Pel que fa a les inscripcions presencials, les persones interessades s’han d’adreçar als següents punts:

 • Centre Cívic Riu, c. President Companys, 9 (de dilluns a divendres, de 17 a 20 h)
 • Punts Fundació Tallers al Casal Riera Alta (c. dels Alps, 8), Centre Cívic Singuerlín (av. Catalunya, 41) i Església Major, Pl. de l'Església, 3 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h)
 • Centre Esportiu Raval, c. Sant Jordi, 14 (horari habitual del centre)
 • Centre Esportiu Duet Fondo, Pl. Mediterrània s/n (puntual)
 • Botiga Swing, c. Sant Ramon, 1 (horari de botiga) 
 • Botiga Esports Jovic, c. Mossèn Jacint Verdaguer, 23 (horari de botiga)

El termini per inscriure’s finalitza el 19 d’octubre.

En aquesta edició es lliurarà la samarreta i el dorsal en el moment de fer la inscripció presencial i les persones que la facin per via telemàtica hauran de recollir samarreta i dorsal els dies:

 • 20 d’octubre, de 17 a 20 h, al Centre Cívic Riu
 • 21 al matí, de 10 a 13 h, al Centre Cívic Riu
 • El mateix 22, al parc de Can Zam abans de la cursa

Una jornada solidària, oberta i familiar

Abans i després de la cursa es comptarà amb la col·laboració de diverses entitats de Santa Coloma que dinamitzaran la matinal amb propostes lúdiques:

 • Música amb DJ Toni
 • Batukada i malabars amb els Dimonis de Santa Coloma
 • Catifa solidària a càrrec de l’Associació de Catifaires de Santa Coloma
 • Música en el recorregut de la cursa amb la col·laboració de l’Associació de Músics
 • Espectacle de Pallassos i Taller de pinta cares, amb Naara Make Up

I a partir de les 11:15 hores s’oferiran dues masterclass de ball: Zumba, amb el CER; i Salsa i Batxata amb Flamenc a càrrec de Sensaciones.

Crida de voluntariat

A més de participar en la cursa corrent, hi ha la possibilitat de col·laborar en la seva organització fent voluntariat. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb el Punt del Voluntariat de Santa Coloma (tel. 646 058 979 / puntvoluntariat@gramenet.cat) o bé directament inscrivint-se a Asociación Española Contra el Cáncer | Voluntariat per a cursa (contraelcancer.es).

Pink Day contra el càncer de mama

Un dels punts on es podran fer inscripcions puntuals per a la Cursa i Caminada per la Vida serà la plaça de la Vila, aquest diumenge 8 d'octubre en una nova edició del Pink Day (de 10 a 14 h), organitzada per Naara Studio Make Up amb la col·laboració de l’Ajuntament.
Sota el lema «Ballant-li a la vida» s’instal·laran diverses carpes que oferiran serveis de maquillatge, manicura i perruqueria que totes les persones assistents podran utilitzar mitjançant la compra d’una polsera al preu de 5 €. A més, es podrà participar en un sorteig de productes.
Tots els beneficis d’aquesta iniciativa solidària seran destinats íntegrament a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).