BESART THE RIVER MUSEUM

Presentació del Mur de la Pau al BesArt The River Museum del Parc Fluvial del Besòs

El Mur de la Pau és una obra de gran valor social per a tothom, ubicada al marge esquerre del parc fluvial, i creada amb la col·laboració i participació d'artistes nacionals i internacionals, escoles, associacions, institucions i ciutadania.

Santa Coloma de Gramenet, 22 de novembre de 2023

Santa Coloma de Gramenet i BesArt The River Museum s’han afegit al programa d'activitats del World Peace Forum Barcelona 2023 amb la instal·lació artística, el Mur de la Pau, que és el resultat d’un conjunt d’accions comunitàries, escolars i associatives.

Aquest dimecres s'ha fet al Parc Fluvial del Besòs, davant del pont de Can Peixauet, al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet, la presentació d'aquest mural per la pau i prèviament s'ha fet el lliurament a les persones representants de les 5 seus del World Peace Forum, d'una gran lletra de les cinc que formen la paraula PEACE, i que presidiran les sessions que tindran lloc al: Reial Cercle Artístic, Foment del Treball, Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, Universitat de Barcelona i Conservatori del Liceu.

En el marc del projecte BesArt, museu d’art urbà a l’aire lliure, al marge esquerre del riu Besòs hi podem trobar el nou Mur de la Pau, on artistes nacionals i internacionals, entitats, centres escolars i ciutadania han deixat la seva petjada en les darreres dues setmanes amb pintures, dibuixos i missatges a favor de la pau en 60 idiomes.

Aquesta obra col·lectiva, en què han participat més de 500 persones, s'ha presentat aquest dimecres amb la presència de l’alcaldessa, Núria Parlon, i les persones representants de les institucions, organitzacions i entitats que conformen el World Peace Forum i el BesArt The River Museum.

L'alcaldessa ha iniciat el seu parlament amb un recordatori, "l'art és necessari, i amb això volem dir que no es pot aïllar de la realitat  i ha de llançar un missatge de pau i sensibilització pel conjunt de la ciutadania", i ha afegit "és un gran orgull que Santa Coloma pugui acollir el mural de la pau, aquesta crida per la pau amb el compromís de la nostra ciutadania, en un moment en què la guerra ens colpeja cruelment amb imatges esgarrifoses" .

El president del World Peace Forum, José Fèlix Bentz, també ha alçat la veu en favor de la pau "prou de guerres, estem al segle XXI i després de molts anys els conflictes bèl·lics tornem i els tenim al costat, al nord amb Rússia i Ucraïna i al sud amb Israel i Palestina, d'una forma molta tràgica. La humanitat ha de solucionar això, i des de la societat hem de donar el primer pas amb iniciatives com el World Forum i el Mur de la Pau".

World Peace Forum
 
El World Peace Forum és un esdeveniment internacional promogut per la Schengen Peace Foundation i la Fundació de Fomento Europeo  que enguany, recala a Barcelona entre el 23 i 25 de novembre.

Compta amb la col·laboració d’institucions destacades de la societat civil com el Reial Cercle Artístic, Foment del Treball, la Fundació Impulsa Talentum, el Consolat de Mar, el Conservatori del Liceu, la Universitat de Barcelona o el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, entre altres.

Al llarg d’aquests 3 dies, destacades personalitats dels àmbits econòmics, polítics, culturals i associatius, es reuniran a Barcelona per debatre sobre el futur i la pau.
 
El World Peace Forum servirà de punt de partida de la commemoració dels 75 anys de la Declaració dels Drets de l’Home.