SEGURETAT CIUTADANA

La Policia Local de Santa Coloma estrena càmeres de gravació unipersonal durant la campanya de Nadal

L'alcaldessa, Núria Parlon, afirma que “són un element de seguretat que garanteix la seguretat física i jurídica dels i les agents i també dels propis ciutadans i ciutadanes".

Presentat el Pla de Seguretat ‘Nadal 23’ que intensificarà la seguretat en els principals eixos comercials i en punts d'interès policial.

 

Foto presentación de las nuevas cámaras de la Policía Local

Foto de las nuevas cámaras de la Policía Local

Santa Coloma de Gramenet, divendres 15 de desembre de 2023.- La Policia Local de Santa Coloma de Gramenet estrena a partir d'avui, i coincidint amb l'inici del Pla de Seguretat ‘Nadal 23’, els dispositius de gravació unipersonal que portaran els i les agents del cos policial. L'ús d'aquest dispositiu s'anirà estenent de manera gradual a mesura que es vagin distribuint els equips entre les diferents patrulles encarregades de la seguretat ciutadana. L'acte de presentació de les càmeres unipersonals ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, així com del Regidor de Seguretat, Salva Tovar i de comandaments de la Policia Local, els quals també han donat a conèixer el dispositiu de seguretat especial de Nadal.

Segons ha detallat l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, la Policia Local es dotarà en una primera fase de 9 càmeres de gravació unipersonal, uns dispositius que com ha explicat “són un element de seguretat que garanteix la seguretat física i jurídica dels i les agents i també dels propis ciutadans i ciutadanes”, avançant que en els pròxims mesos s'incorporaran entre 45 i 50 nous dispositius al dia a dia dels agents.

Núria Parlon ha explicat que l'objectiu primordial del Pla Especial de Seguretat de Nadal radica a "assegurar la protecció durant les festes nadalenques i la Festa Major d'Hivern", ressaltant que durant aquestes dates tan assenyalades es produeix un canvi significatiu en l'activitat socioeconòmica dels i les colomenques el que incideix directament en els seus patrons de compra i mobilitat a la ciutat. Per aquesta raó, l'alcaldessa ha posat l'accent en la importància d'estar alerta davant possibles comportaments delictius que podrien impactar de manera més directa en els habitants de la ciutat ressaltant el reforç de la proximitat dels i les agents “amb un important desplegament de patrulles a peu que es duran a terme en els principals eixos comercials i en punts d'interès policial per a prevenir delictes contra el patrimoni, principalment possibles robatoris o furts”.


Així mateix, Núria Parlón, ha indicat que “s'intensificarà també el control en el transport públic i en les vies d'entrada a la ciutat, s'incrementarà la presència policial en els entorns comercials, actes festius i esdeveniments de gran afluència, s'establiran patrulles conjuntes amb Mossos d'Esquadra per a assegurar i garantir la seguretat de les festes nadalenques i s'incrementaran els controls per a combatre la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues”.

 

El sergent responsable de la USIR (Unitat de Suport i Intervenció Ràpida) de Policia Local ha comentat que la incorporació de les càmeres s'emmarca en el pla de digitalització i modernització del cos. Les càmeres tenen diverses funcions, segons el sergent “és un element preventiu i dissuasiu per a determinats delictes, les gravacions es poden aportar al jutjat com a prova i a més protegeix els agents de falses denúncies”.

 

Dossier càmeres de gravació (PDF)
Vídeo imatges càmara unipersonal (simulació) MP4