NOU EQUIPAMENT

Dissabte 1 de desembre, al parc de Can Zam, s’inaugura l’Aula Ambiental Isabel Muñoz

Santa Coloma de Gramenet, 29 de novembre de 2018.-El proper dissabte dia 1 de desembre (12.00) l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, presidirà l’acte d’inauguració al parc metropolità de Can Zam de l’Aula Ambiental Isabel Muñoz, un nou espai destinat a la sensibilització dels problemes ambientals i a educar en el respecte al medi ambient. Aquest nou equipament es fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb la finalitat comú de contribuir a l’educació a favor de la biodiversitat i al respecte de l’entorn natural.  El nou espai porta el nom d’Isabel Muñoz Moreno (1957-2015), en record i reconeixement a qui fou una dona i mestra important del món educatiu i ciutadà d’aquesta ciutat, que exercí la docència a les escoles Lluís Millet i Can Zam i a l’institut Ramon Berenguer.

 

La jornada d’obertura de l’Aula Ambiental Isabel Muñoz, en la qual es podrà visitar la instal·lació, estarà acompanyada d’activitats destinades a les famílies. Hi haurà música i espectacle amb La Inoxidable Marxing Band, un taller orelles bestials a càrrec de l’associació  Bosc de Llum, un altre d’art guiat per l’Obrador de la Riera i una espectacular acció plàstica a càrrec de l’artista urbà colomenc Milú.

 

A l’entorn del parc de Can Zam es desenvolupa un programa educatiu de ciutat i metropolità amb activitats adreçades a les escoles que fa idònia la ubicació de la nova Aula ambiental. Recordem que dins del Programa d’Activitats Educatives Complementàries que organitza l’Ajuntament o dins dels diferents programes que ofereix l’AMB, com ara el programa ‘Compartim un futur’, o les activitats de cap de setmana que ofereix habitualment el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli, tenen la mateixa finalitat d’ensenyar a estimar el nostre medi ambient.

 

Per tal de donar suport logístic a totes aquestes activitats i afavorir encara més el potencial educatiu que té el Parc de Can Zam s’ha creat l’Aula ambiental, que vol predicar amb l’exemple, ja que és una aula que incorpora, tant en la seva concepció com en la seva construcció, criteris de sostenibilitat, incidint en temes com els materials utilitzats, el cicle de l’aigua, la il·luminació o la climatització i que incorpora (i compatibilitza) refugis per a la fauna dintre de la pròpia construcció (concretament un hotel d’insectes, caixes niu per a ocells i un refugi per a ratpenats). 


Per a més informació i/o contactes

 

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo / Elsa Blasco

morilloga@gramenet.cat

blascoce@gramenet.cat

premsa.comunicacio@gramenet.cat