PAM 2020-23

Aquest dissabte a Santa Coloma se celebrarà el Fòrum del PAM, on es definiran les prioritats ciutadanes per a aquest mandat

S’hi donaran a conèixer els resultats de l'enquesta ciutadana del PAM 2020-23, on hi han participat més de 1.000 persones.

Tota la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet hi podrà participar, o bé de forma virtual o assistint presencialment a la sala del centre Pompeu Lab

Santa Coloma de Gramenet, 2 de juliol de 2020.- Aquest dissabte, 4 de juliol, a partir de les 10 h, se celebrarà el Fòrum Ciutadà, on s'acabarà de definir el full de ruta del govern de la ciutat, el Pla d'Acció Municipal (PAM), per a aquest mandat (2020-2023). 

Per una banda, es donarà a conèixer el resultat del procés participatiu virtual, que s'ha desenvolupat durant el mes de juny, i en el que han participat més de 1.000 persones, mitjançant una enquesta ciutadana. Es presentaran quines són les 10 prioritats per a les colomenques i els colomencs, dintre dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides.  

 

D'altra banda, es presentaran les diferents propostes dels grups de treball, que s'han anat reunint i debatin de forma telemàtica durant les darreres setmanes, i que han enregistrat més de 500 participacions. 

L’acte serà virtual, amb debat, actuacions musicals i jocs, on s'aniran desgranant les accions del govern consensuades per als pròxims anys, en el marc d'una situació difícil per a la ciutat després de la crisi ocasionada per la Covid-19.  

 

Formes de participació

 

A l'acte es podrà participar de tres maneres: 

 

1. Per ordinador i amb inscripció prèvia a www.gramenet.cat/inscripciopam. Es podrà intervenir i votar entre les diferents propostes. 

 

2. Assistint presencialment a la sala Pompeu Lab per al seguiment de la projecció del Fòrum, a través d'inscripció al telèfon 628 90 34 36. L'aforament serà limitat, perquè s'han de seguir les mesures de seguretat establertes, i l'ús de mascareta obligatori. Tindrà prioritat la gent, i els assistents podran votar però no intervenir. 

 

3. Mitjançant un ordinador, tablet o smartphone, es podrà seguir l'emissió en directe com a espectador o espectadora a www.youtube.com/canalgramenet

 

Sis objectius principals per a construir un projecte de ciutat

 

Durant el Fòrum es revalidarà el PAM per als quatre anys vinents, i serà el resultat d'un procés de consulta i participació amb la ciutadania i les entitats colomenques que s'ha dut a terme al llarg del mes de juny de forma virtual, a causa de la situació complexa originada per la Covid-19.

 

El PAM serà el full de ruta que inclogui totes aquelles accions i mesures prioritàries i consensuades amb la ciutadania, que l'equip de govern haurà d'executar durant aquest mandat, per tal de donar resposta a les necessitats de la ciutadania, en un context molt difícil per a moltes colomenques i colomencs.

 

La proposta de partida s'ha alineat amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 30, un compromís de les Nacions Unides, que inclou polítiques a favor de les persones, el planeta i la prosperitat.

 

Els 17 ODS estaran presents en les polítiques del PAM a través de 6 eixos o objectius principals que englobaran tots els altres i que són aquests: Reducció de les desigualtats, Igualtat de gènere, Educació de qualitat, Acció climàtica, Ciutats i comunitats sostenibles i Aliances. S'han escollit aquests objectius perquè són els que millor representen els valors i el model de ciutat cap al que es vol avançar, basat en la defensa de la igualtat d'oportunitats, la justícia social i el medi ambient.

 

 

 

Per a més informació i/o contactes:

  

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo / Elsa Blasco

934624013/660294800 

morilloga@gramenet.cat

blascoce@gramenet.cat