Més de 8.000 persones participen a les activitats d’estiu municipals

Excel·lent resposta de la ciutadania a l’àmplia oferta d’activitats adreçades al públic infantil i a les seves famílies. Enguany es van recuperar les colònies d’estiu i a les ‘Places en joc’ van passar més de 4.000 persones durant els mesos de juliol i agost.

Santa Coloma de Gramenet, 17 de setembre de 2021

L’Ajuntament va organitzar una àmplia oferta d’activitats adreçades a la població infantil i a les seves famílies amb l’objectiu d’acompanyar-los en un estiu de lleure, engrescador i divertit. Més de 1.800 infants van participar en el Casals d’estiu del 28 de juny al 30 de juliol a 6 escoles publiques de la ciutat. D’una altra banda, el Centre de Recursos Juvenil Mas Fonollar va realitzar el casal lingüístic en el qual van participar més de 50 adolescents i joves recentment arribats a la ciutat. Una proposta que posa el focus en la utilització i l’aprenentatge de la llengua catalana així com la coneixença de la seva cultura i la de Santa Coloma de Gramenet.

Pel que fa a les colònies d’estiu, que es recuperaven aquest any, un total de 100 infants de 3 a 16 anys hi van participar. Al llarg de dos caps de setmana (8,9 i 10 de juliol i 30, 31 de juliol i 1 d’agost) van ser protagonistes d’un espai de convivència pedagògic on es barrejaven diversió i educació. Les entitats esportives van posar en marxa, durant l’estiu, una oferta d’activitats que va arribar a més de 1.100 infants i adolescents a través dels diferents casals organitzats al llarg del mes de juny i juliol.
 
Centres oberts d’estiu
Les entitats socioeducatives van donar continuïtat als Centres oberts que es realitzen durant tot el curs i que, en aquest període estival, es van centrar en activitats diàries de matí i tarda (incloent el dinar) adreçat a infants, adolescents i joves que viuen situacions de risc d’exclusió socials. Més de 600 infants, adolescents i joves van poder gaudir d’aquests espais.
 
Places en joc a ‘Estiu a la fresca’
Dins la programació estival “Un estiu a la fresca” es va organitzar l’activitat “Places en joc”. Més de 4.000 persones al llarg dels mesos de juliol i agost, van assistir cada dijous, divendres, dissabte i diumenges en horari de tarda a cinc places de la ciutat: Llatí, Mediterrània, Santa Rosa, Rellotge i Catalunya on es van instal·lar espais de joc. I finalment, 412 van gaudir de ‘Juliol de Teatre’ al pati de Can Roig i Torres cada dijous del mes de juliol amb diferents representacions per al públic familiar.