L'esport de Santa Coloma de Gramenet contra la LGTBIfòbia

Aquest diumenge 19 de febrer se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l'esport.

Una trentena d'entitats de la ciutat s'han adherit al Protocol 'Santa Coloma Xarxa Violeta' per un espai públic en contra de violències masclistes i lgtbifòbiques.

Santa Coloma de Gramenet, 17 de febrer de 2023

En el marc de la commemoració del 19 de febrer Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l’esport, més de 30 clubs esportius i instal·lacions esportives de Santa Coloma de Gramenet s’han adherit al Protocol, Santa Coloma Xarxa Violeta, per un espai públic, d’oci i festiu lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques. 
L’adhesió implica el compromís en la lluita contra les discriminacions i la lgtbifòbia, així com la posada en marxa d’accions encaminades a convertir els espais esportius en llocs segurs i respectuosos per a tothom.

Les entitats fan difusió del protocol entre els seus esportistes, socis i sòcies, staff tècnic i directiu, i a més fan visible aquest compromís als seus perfils oficials a les xarxes socials, web i comunicats.

Se sumen així a la campanya del 19F Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l’esport que tindrà com acte central a la nostra ciutat, la lectura d'un manifest, aquest mateix diumenge 19 de febrer, a les 11:00 hores, al camp de futbol de Can Zam II, aprofitant la celebració dels diferents partits de lliga del CF Singuerlín. En aquest acte s’agrairà a totes les entitats esportives la seva col·laboració.

Aquesta campanya té l’objectiu de garantir que totes les persones puguin gaudir de l’esport i l’activitat física en ambients segurs i lliures de qualsevol tipus de violència sexista o lgtbifòbica, reafirmant el compromís en el foment de valors com el respecte, la seguretat, la dignitat, la igualtat i la llibertat.