SEGURETAT

L’alcaldessa Núria Parlon i el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, presideixen la Junta Local de Seguretat de Santa Coloma de Gramenet

L’alcaldessa ha agraït la predisposició del conseller d’Interior, alhora que ha tornat a demanar l’increment de la plantilla de l’àrea bàsica policial de Mossos d’Esquadra de la ciutat

L’alcaldessa, Núria Parlon, i el conseller d’Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, durant la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc aquest matí al Centre de Can Sisteré

La Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc aquest matí al Centre de Can Sisteré

Santa Coloma de Gramenet, 29 de juliol de 2019- Avui, 29 de juliol, ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat de Santa Coloma de Gramenet, presidida per l’alcaldessa, Núria Parlon, i el conseller d’Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch. Durant aquesta s’han valorat les dades de l’activitat en matèria de seguretat ciutadana dels darrers sis mesos i les xifres de les actuacions en matèria d’emergències. Tant l’alcaldessa com el conseller han destacat que, en termes generals, hi ha hagut un increment significatiu de l’eficàcia policial, tant pel que fa a les polítiques de prevenció com a les polítiques d’actuació directa contra els i les delinqüents. 

 

Durant la Junta Local de Seguretat també s’han valorat, per part del Cos Nacional de la Policia i de la Guàrdia Civil, els resultats d’aquelles actuacions que estan dins del seu àmbit de competència, com l’aplicació de la Llei d’Estrangeria, els operatius conjunts de col·laboració entre Policia Local i el Cos Nacional de Policia, així com la persecució de la prostitució a la via pública i de les xarxes organitzades d’explotació sexual i del tràfic de drogues. 

 

L’alcaldessa ha tornat a demanar al conseller l’increment estructural de la plantilla de l’àrea bàsica policial de Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Gramenet. El conseller ha expressat el seu compromís per estudiar aquesta ampliació de plantilla a mig termini i, a través del comissari de la regió policial de Barcelona Nord, ha comunicat que es durà a terme un reforçament conjuntural dels efectius de mossos durant el Pla d’Estiu 2019 gràcies als recursos de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Núria Parlon ha manifestat: ‘Santa Coloma necessita una major dotació de mossos d’esquadra per tal de garantir una millor seguretat ciutadana i continuar millorant l’eficàcia policial. Vull agrair la predisposició del conseller d’Interior de la Generalitat a augmentar el nombre d’efectius durant el pla d’estiu 2019, i a incrementar de forma estructural a mig termini la plantilla de Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Gramenet’. 

 

En el marc de la Junta Local de Seguretat també ha informat que la Policia Local mantindrà, com a prioritat principal, l’activitat dirigida a mantenir la seguretat ciutadana al municipi. D’altra banda, el cos de bombers de la Generalitat de Catalunya ha informat de les dades positives en matèria de prevenció de riscos així com l’inici d’una reavaluació d’alguns aspectes del mapa de riscos de Santa Coloma de Gramenet, que es desenvoluparà durant el segon semestre del 2019. 

 

Tant l’alcaldessa com el conseller han expressat els bons resultats de l’activitat policial i han valorat, com un exemple a seguir, la fluïdesa en la comunicació entre els cossos policials que es desenvolupa a la nostra ciutat en l’activitat quotidiana, tant en matèria de seguretat ciutadana i prevenció dels delictes com en el desenvolupament dels grans esdeveniments a la ciutat.

 

Per a més informació i/o contactes:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Elsa Blasco

93 462 40 13 / 660 294 800
blascoce@gramenet.cat

premsa.comunicacio@gramenet.cat