La primera Programació comunitària de la Serra d’en Mena de Santa Coloma de Gramenet es presenta el proper dimecres

Aquesta Trobada té com a objectiu principal realçar tot el potencial dels barris de la Serra d’en Mena, i s'emmarca en el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), que impulsa l'Obra Social "la Caixa", i desenvolupen l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Carta de la Pau.

Santa Coloma de Gramenet, 9 de febrer de 2018.- La Biblioteca Can Peixauet acollirà el dimecres 14 de febrer, a les 18.30 hores, la tercera Trobada Comunitària i la presentació de la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena; un projecte que ha estat elaborat per més de 300 persones i que recull 27 accions per la millora continua de la convivència en aquesta zona de Santa Coloma de Gramenet, que agrupa els barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa, i que té com a idea central 'la igualtat d’oportunitats en la infància, l’adolescència i la joventut'.

Està previst que en aquesta Trobada Comunitària es relati el procés iniciat el 2014, que culmina amb el document de propostes pels barris de la Serra d'en Mena. Per arribar fins aquí, primer s’ha dut a terme un diagnòstic participatiu, a partir de la generació d’un document monogràfic sobre la Serra d’en Mena. En l'elaboració d'aquest document van participar més de 300 persones, 24 entitats i prop de 20 recursos tècnics públics i privats del territori. Aquí es van definir els reptes i objectius que la programació havia d’abastar.

La Programació comunitària no és una llista d’accions, sinó una estratègia conjunta d’abordatge de les qüestions i objectius establerts, que parteix del compromís, la complicitat i la coresponsabilitat. Un total de 65 professionals de diversos recursos, serveis i institucions participen en la seva execució a través de tres taules de treball per àmbits: ciutat educadora, taula de salut comunitària i convivència i dinamització d’espais públics.

L’objectiu principal és realçar tot el potencial dels barris de la Serra d’en Mena, evidenciant la trajectòria d’iniciatives que ja existien en el territori, posant-les en relació. També aporta alguns projectes innovadors que no s’havien desenvolupat abans. De fet, un percentatge important de la programació ja està en marxa. La trobada serà un moment també per presentar d’altres fites fruit del procés comunitari. Un procés que està impulsat pel conjunt dels recursos, de les administracions, de les entitats i dels veïns i veïnes que han estat treballant plenament implicats en la millora dels barris.

 

Convivència intercultural

El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural està impulsat per l'Obra Social "la Caixa" a 37 barris de l’Estat espanyol en col•laboració amb diferents administracions i entitats socials. A Santa Coloma de Gramenet en conveni amb l’Ajuntament i la Fundació Carta per la Pau. És una iniciativa d'intervenció preventiva que fomenta les relacions interculturals i afavoreix la cohesió social i que pretén l'empoderament de la societat en pro de la convivència i el desenvolupament comunitari. A  la ciutat, el Projecte es porta a terme des de l’any 2014, amb la finalitat de posar en marxa un procés comunitari per contribuir a la millora continuada de la convivència ciutadana intercultural a la Serra d’en Mena. Es pretén optimitzar les capacitats de resposta als principals reptes del territori, situar els ciutadans com a protagonistes, connectar i conèixer la realitat, consensuar accions, afavorir la proximitat, crear vincles,  posar l'èmfasi en el comú i tenir com a finalitat el benestar i progrés de la comunitat.

 

Per a més informació (premsa, entrevistes i reportatges):

 

*Departament de Comunicació de l’Obra Social ”la Caixa”:

Irene Benedicto:      934 042 033 / 629 547 850                   

ibenedicto@fundacionlacaixa.org

Sala de prensa multimedia:

Twitter: @FundlaCaixa

 

*Fundació Carta de la Pau

Tècniques comunitàries

Lara Delgado 660 11 18 62 ldelgado@convivenciaciudadana.org

/Laia Tordera 660 08 14 07 ltordera@convivenciaciudadana.org

 

*Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Servei de Comunicació

Dori Morillo / Ana Belén Pérez: 93 462 40 13

morilloga@gramenet.cat / premsa.comunicacio@gramenet.cat