En el marc de l’Escola d’Estiu de La Ciba, el centre de recursos per a dones de Santa Coloma de Gramenet, i dins de #LaCIBADigitalSummer, s’ha estrenat “La CIBA On Air”, un altaveu per difondre no només els projectes del centre si no també iniciatives i aportacions de les dones des de diferents àmbits. El nou projecte, que té l’objectiu de posar en valor i reconeixement el feminisme, inclou la producció de quatre podcasts i un espai de ràdio fórmula que s’emetran periòdicament mitjançant el canal que s’ha creat a la plataforma Ivoox.
Segons l’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon, “amb aquesta iniciativa, volem posar de relleu la importància del món digital i les noves tecnologies enfocades des d’una perspectiva feminista per impulsar i promoure el paper de les dones en les tecnologies”. Així mateix, “fem servir aquestes eines digitals per visibilitzar les aportacions de les dones en diferents camps, reconèixer la memòria històrica i continuar creant genealogia feminista”.
En concret, “La CIBA On Air” s’ha iniciat aquest dilluns amb un podcast setmanal, Ona LiLa, un programa que dóna veu a La Ciba, als seus projectes i activitats, a més de tractar temes més específic i especialitzats en matèria d’igualtat i feminisme. A partir d’avui mateix, es podrà escoltar els dimarts La caixa de Pandora, un programa per a la recuperació de la memòria històrica que tindrà una periodicitat quinzenal.
En la seva programació, un dimecres de cada dos setmanes s’emetrà l’espai Are you ready books, que s’endinsarà en el món literari des d’una perspectiva feminista. Cada dijous, en canvi, serà el moment de tractar temes d’actualitat a l’espai Material Girls. I els divendres, arribarà la secció musical de ràdio fórmula a càrrec de Dj Siamiss.
La proposta de La Ciba per a aquest estiu
#LaCIBADigitalSummer és una proposta que, de manera lúdica, feminista i innovadora, té per objectiu apropar les competències digitals i tecnològiques a la ciutadania de Santa Coloma i en particular a les nenes, les joves i les dones adultes. Amb aquesta iniciativa es vol superar la segregació de sexe en els estudis científics i tecnològics, reduir les diverses desigualtats i bretxes (d’accés, d’ús i de creació) a les que s’enfronten les dones i incrementar la seva ocupabilitat al sector i a les professions digitals.