CIUTAT REFUGI

Barcelona i Santa Coloma de Gramenet celebren aquest diumenge el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Amb una festa familiar al parc fluvial del Besòs (entre els ponts de Can Peixauet i Molinet), de les 11 a les 20 hores

 

 

El cartell de difusió de l’acte

Santa Coloma de Gramenet, 13 de juny 2019- Aquest diumenge, 16 de juny, entre les 11 i les 20 h, se celebrarà una gran festa al parc fluvial del Besòs amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades (20 juny). Serà en el tram entre els ponts de Can Peixauet i del Molinet. Aquesta celebració està organitzada pels ajuntaments de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, i pretén conscienciar i informar sobre la situació que viuen les persones refugiades al nostre país, alhora que celebrar que les dues són ciutats d’acollida.


La festa comptarà amb un ampli espai de jocs familiars i infantils, una zona de pícnic per al dinar popular, i una àrea de carpes, on diverses entitats ciutadanes que treballen amb persones refugiades duran a terme les seves propostes. En concret, hi ha previstes 18 activitats dirigides a petits i adults, com ara tallers, música, exposicions, contacontes, jocs infantils i familiars o concursos.

Entre elles, destaquen dues propostes colomenques. La Xarxa de Transmissió de Valors organitzarà el «Joc dels filtres», una activitat de sensibilització que utilitza el triple filtre de Sòcrates per fer reflexionar sobre els falsos rumors i prejudicis que sovint dificulten les relacions de bon veïnatge. D’altra banda, ja al vespre, el grup de música tradicional marroquina Naïm animarà el final de festa amb una proposta de l’associació La Convivència, que compta amb el suport del Projecte d’intervenció comunitària intercultural de la Serra d’en Mena.


Les persones refugiades i sol·licitants d’asil, que forçades a abandonar casa seva han arribat a les nostres ciutats amb l’esperança de trobar-hi un espai segur, són les protagonistes de la celebració. La jornada també és un homenatge a totes les entitats que treballen per fer menys traumàtica l’arribada d’aquestes persones nouvingudes i pal·liar-ne la vulnerabilitat, i a la ciutadania preocupada i disposada a obrir portes.
Durant la festa, l’advocat d’origen mexicà Karlos Castilla llegirà el manifest amb motiu del Dia de les Persones Refugiades. Especialitzat en drets humans i migracions, Castilla col·labora activament amb organitzacions com SOS Racisme i l’Institut de Drets Humans de Catalunya.


Santa Coloma de Gramenet, acollidora i solidària

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha defensat l’acolliment de les persones refugiades en reiterades ocasions i amb un ampli consens polític i social. Així s’ha expressat a diverses mocions al Ple, i a múltiples actes simbòlics per mostrar el compromís de la societat civil davant les situacions d’emergència humanitària i conflictes de les que se’n deriven les peticions d’asil. Tanmateix, aquesta ciutat s’ha caracteritzat sempre pel seu tarannà acollidor i solidari.


Per a més informació i/o contactes:
Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Dori Morillo / Elsa Blasco
93 462 40 13 / 660 294 800
morilloga@gramenet.cat
premsa.comunicacio@gramenet.cat

Per a més informació sobre la festa, fes clic aquí.