Obertura nous establiments

Persona esperant ser atesa a un comerç

Qualsevol ciutadà, ciutadana o empresa que vulgui iniciar una activitat a la ciutat de caire alimentari ha de presentar una Declararació responsable d'inici d'activitat alimentària a l'OIAC. Aquest i altres tràmits els podeu realitzar des de la Finestreta Única Empresarial (FUE)

Cada tipus d'establiment alimentari ha de complir uns requisits higienicosanitaris descrits a la normativa vigent.

Per tal de facilitar la informació de les activitats més comunes a la ciutat, el Servei de Salut Pública ha realitzat unes fitxes descriptives per tipus d'activitats alimentàries. Es recomana consultar-les abans d'iniciar cap tipus d'obra o acondicionament del local, ja que s'hi especifiquen aspectes d'instal·lacions i materials.

Quins són els requisits sanitaris per als diferents tipus d'establiments alimentaris?

Restauració

  • Bar Local amb barra que ven begudes i pot oferir tapes o entrepans.
  • Bar Restaurant A més de l'activitat de bar té servei de menjars.
  • Restaurant Té servei de menjador i cuina sense barra.
  • Plats preparats o rostisseria  Elaboració i venda de menjar per emportar cuinat i precuinat.
  • Bar de temporada Local amb barra que ven begudes i pot oferir tapes o entrepans que obre alguns mesos a l'any.

Carn i derivats

  • Carnisseria Establiment de venda de carn fresca que pot filetejar i picar la carn, però no elaborar.
  • Cansaladeria A més de l'activitat de carnisseria té un obrador per elaborar productes carnis
  • Xarcuteria A més de l'activitat de carnisseria i cansaladeria amb obrador, fa embotits i altres preparats carnis.

Peix i derivats

Vegetals i derivats

  • Fruita i verdura Venda de fruites i hortalisses fresques, llegum crua, gra i fruit sec a granel.
  • Llegums cuits Venda o elaboració de llegum cuits i altres productes cuits.

Pa i pastisseria

Polivalents (supermercats i altres)

  • Queviures Botiga petita (fins a 100 m2) que ven diferents productes envasats i fruites o verdures.
  • Supermercat Botiga d'una dimensió mitjana (més de 100 m2) que ven diferents productes envasats i fruites o verdures.
  • Supermercat pluriactivitats Supermercat que també inclou seccions amb personal (carn, peix, forn, etc.).
  • Congelats Establiment especialitzat en la venda d'aliments ultracongelats.
  • Magatzem adicional Magatzem d'un establiment alimentari ubicat fora de les seves dependències.
  • Màquina expenedora Màquina de vending de menjar preparat.

Altres