Programa complert

Tots els programes els podeu trobar a Youtube al Canal Gramenet

DIVENDRES 1 D’ABRIL

19.30h

Santa Coloma en l’horitzó de l’Agenda 2030

Entrevista amb Carlos Illán, expert en Cooperació Internacional per al desenvolupament i consultor per a organismes com la Unió Europea i el Banc Mundial. Aquest expert ens descobreix quines connexions s’han establert entre les polítiques municipals i els Objectius de Desenvolupament Sostenible promulgats per l’ONU en el marc de l’Agenda 2030 i en els quals es basa el PAM 2020-2023.

19.45h

Entrevista amb l’alcaldessa Núria Parlon

És hora de passar comptes sobre l’estat dels compromisos pactats amb la ciutadania i adquirits per l’ajuntament en el Pla d’Acció Municipal. Què s’ha fet? Què tà finalitzat i que està encara en execució? Quines són les obres més emblemàtiques que s’han dut a terme? Com ha afectat la pandèmia a les polítiques de la ciutat? Benestar social, cultura, igualtat de gènere, educació, medi ambient, etc. es repassaran en aquesta entrevista amb la Núria Parlon.

DISSABTE 2 D’ABRIL

12h

Concurs: El gran Scattergories de Santa Coloma

Vine a jugar amb nosaltres en aquest concurs per a totes les edats, en família o en grup d’amics i amigues. No acceptarem “pop” com a animal del Besòs, però segur que riurem jugant amb les inicials de llocs, personatges, monuments, etc. de la nostra ciutat. A més, tenim un val per gastar en el comerç local com a premi per al grup guanyador.

Aquest programa s’enregistrarà prèviament a la seva emissió. Està previst gravar-lo el divendres 18 de març a les 17.30h al centre Pompeu Lab. Si vols participar-hi, inscriu-te a: pompeulab@gramenet.cat

18h

Movie road: “Santa Coloma, t’estimo”

A través d’aquest reportatge recorrerem diferents espais nous i repassarem els projectes a venir en una ciutat que cada cop volem més moderna i més convivial. Els ajuts que l’ajuntament ha aconseguit dels fons europeus New Generation permetran donar un nou impuls a la Santa Coloma del progrés.

Aquest programa s’enregistrarà prèviament a l’emissió. Està previst gravar-lo el divendres 19 de març a les 11h. Si vols pujar amb nosaltres al minibús i participar de la ruta, inscriu-te a pam@gramenet.cat  o passa’t per una de les oficines del PAM.

DILLUNS 4 D’ABRIL

18h

La ciutat que acompanya

Reportatge en el que us convidem a conèixer tots aquells punts municipals des d’on es desenvolupa l’acció social de l’ajuntament pel que fa a atenció i assistència, salut, gent gran, habitatge, etc.

19h

Debat: El benestar és vida

Debat sobre drets socials, polítiques socials d’habitatge i lluita contra la pobresa energètica amb els regidors i les regidores competents, ponents ciutadans, entitats i públic en general.

Aquest programa s’enregistrarà prèviament a l’emissió. Està previst gravar-lo el dijous 24 de març  a les 18h al Centre Cívic Llatí.  Si vols participar-hi com a ponent ciutadà/na o simplement com a públic, escriu-nos a pam@gramenet.cat  o passa’t per una de les oficines del PAM.

DIMARTS 5 D’ABRIL

18h

Santa Coloma solidària davant la Covid

Ara que sembla que anem deixant enrere la pandèmia, podem fer repàs de la valentia amb què els colomencs i colomenques van afrontar aquesta etapa tan difícil per tots i totes i que també ens va deixar sense persones molt estimades. L’ajuntament no va esmerçar esforços per assegurar el benestar i la salut de la població, però, sens dubte, el més destacable va ser la fortalesa dels voluntaris/àries, del personal sanitari, de les persones que treballaven al carrer en les tasques de desinfecció i de tants i tantes altres als quals volem retre homenatge amb aquest documental.

19h

Debat: La gent és vida

Debat sobre acció en matèria de  salut, gent gran, polítiques d’accessibilitat i accions adreçades a les persones amb discapacitat amb els regidors i les regidores competents, ponents ciutadans, entitats i públic en general.

Aquest programa s’enregistrarà prèviament a l’emissió. Està previst gravar-lo el dijous 31 de març  a les 18h al Centre Cívic de Can Franquesa (autobús a les 17.30 des de Plaça de la Vila). Si vols participar-hi com a ponent ciutadà/ana o simplement com a públic, escriu-nos a pam@gramenet.cat  o passa’t per una de les oficines del PAM.

20h

Espai “Arc en ciel”

Petit documental que repassa les polítiques i els llocs de la ciutat que s’han establert com a punts de reivindicació dels drets d’aquest col·lectiu.

DIMECRES 6 D’ABRIL

18h

Dades obertes

Presentació online de la plataforma informàtica que permetrà a la ciutadania seguir l’evolució dels tres grans programes municipals del mandat: Pla d’Acció Municipal, Pacte per la reconstrucció econòmica, social i cultural de Santa Coloma i Cartes de Servei de l’ajuntament. D’un sol cop d’ull podràs consultar l’estat de totes les polítiques municipals en marxa. Aprèn a utilitzar l’aplicatiu per participar millor de la vida de la ciutat!

 18.15h

Anem de shopping?

Emissió entre el reportatge i el concurs en què es mostraran les accions que s’estan duent a terme en el camp del comerç, la promoció de la ciutat, l’economia social i solidària, l’ocupació, l’emprenedoria, etc.

Aquest programa s’enregistrarà prèviament a la seva emissió. Està previst gravar-lo el dimecres 30 de març. Si vols concursar en família amb un recorregut de reptes pel comerç local,  inscriu-te a: pam@gramenet.cat

19h

Vetllada debat: Homenatge a la cultura colomenca

Santa Coloma és plena de talent. Tenim persones artistes de tot tipus, cantautors/es, pintors/es, actrius i actors, experts en història i patrimoni  reconeguts dins i fora de la nostra ciutat. Tots ells i elles mereixen un homenatge en el qual no perdrem l’ocasió de debatre sobre les qüestions del PAM referides a la cultura i a la memòria històrica.

DIJOUS 7 D’ABRIL

18h

Escape room “The Ciba mistery”

El Patriarcat ha tancat a La Ciba  les dones de la ciutat que treballaven amb convenciment per la igualtat. Dones brillants del passat i del present a les que no deixa sortir per les seves grans capacitats que suposen una amenaça per a la perpetuació d’aquest sistema injust. Vols ser una de les dones que participi en l’alliberament de La Ciba?

Aquest programa s’enregistrarà prèviament a la seva emissió. Està previst gravar-lo el divendres 4 de març a les 17.30h a La Ciba. Si vols participar-hi, inscriu-te a: pam@gramenet.cat

19h

Debat: La igualtat és vida

Debat sobre acció en matèria d’igualtat de gènere, violència contra les dones, el rol de La Ciba, treball i oportunitats per a les dones, etc.  amb els regidors i les regidores competents, ponents ciutadans/es, entitats i públic en general.

Aquest programa s’enregistrarà prèviament a l’emissió. Està previst gravar-lo el divendres 25 de març  a les 18h a La Ciba. Si vols participar com a ponent ciutadà/ana o simplement com a públic, escriu-nos a pam@gramenet.cat  o passa’t per una de les oficines del PAM.

DIVENDRES 8 D’ABRIL

18h

Posa bonic el teu balcó

Taller per a ecomaníacs amb un monitor d’Ecometròpoli que ens ensenyarà tècniques de jardineria i decoració d’exteriors i, fins i tot, ens mostrarà com fer un hotel d’insectes per als petits científics i científiques de la casa.

19h

Debat: L’entorn és vida

Debat sobre acció en matèria de resilència i adaptació climàtica, energia sostenible, eficiència energètica, benestar animal,, etc.  amb els regidors i les regidores competents, ponents ciutadans/es, entitats i públic en general.

Aquest programa s’enregistrarà prèviament a l’emissió. Està previst gravar-lo el dimarts 22 de març  a les 18h a l’Aula Ambiental Isabel Muñoz de Can Zam. Si vols participar-hi com a ponent ciutadà/ana o simplement com a públic, escriu-nos a  pam@gramenet.cat  o passa’t per una de les oficines del PAM.

21.30

Emissió cultural: Galería. José Maldonado

La Setmana del PAM a la Xarxa us ofereix en exclusiva un dels espectacles més visuals i dinàmic de la Setmana de la Dansa i el FlamencON que acull la nostra ciutat. Es tracta de “Galería”, de l’artista multidisciplinar José Maldonado. Flamenco,  creació pictòrica en directe, efectes audiovisuals creen un conjunt inoblidable que és tot un homenatge a la cultura. Producció i distribució: Cal Producciones.

Atenció, emissió efímera, només es podrà visualitzar el mateix divendres 8 d’abril.

 

DISSABTE 9 D’ABRIL

11h

Debat: L’ordenació de la ciutat és vida

Debat sobre acció en matèria d’urbanisme, promoció de l’habitatge,  etc.  amb els regidors i les regidores competents, ponents ciutadans/es, entitats i públic en general.

Aquest programa s’enregistrarà prèviament a l’emissió. Està previst gravar-lo el dilluns 14 de març  a les 18h al terrat de l’ajuntament a la plaça de la Vila. Si vols participar-hi com a ponent ciutadà/ana o simplement com a públic, escriu-nos a pam@gramenet.cat  o passa’t per una de les oficines del PAM.

18h

“Santako júnior”

Sabíeu que a Santa Coloma tenim molts bons i bones periodistes a les escoles de primària? No us perdeu aquesta emissió creada per  nens i nenes del Consell dels Infants on analitzaran i ens presentaran la ciutat sota el seu prisma personal. Ens ensenyaran llocs molt especials i entrevistaran a persones relacionades amb el mon de la família, el lleure i l’educació. Un punt de vista interessant dels i les que representen el futur de Santa Coloma.

DIUMENGE 10 D’ABRIL

11h

Debat: L’espai públic és vida

Debat sobre acció en matèria d’arranjament de la via pública, parcs i jardins, neteja, gestió dels residus etc. incloent-hi un bloc especial per a temes de civisme, amb els regidors i les regidores competents, ponents ciutadans/es, entitats i públic en general.

Aquest programa s’enregistrarà prèviament a l’emissió. Està previst gravar-lo el dilluns 21 de març al Casal de Safaretjos (autobús a les 17.30 des de Plaça de la Vila) . Si vols participar-hi com a ponent ciutadà/ana o simplement com a públic, escriu-nos a pam@gramenet.cat  o passa’t per una de les oficines del PAM.

12h

“Enxampa’m si pots”

Gimcana d’exterior pels carrers de la ciutat on nois i noies joves hauran de superar diversos reptes sobre mobilitat, formació i ciutat universitària.

Aquest programa s’enregistrarà prèviament a la seva emissió. Està previst gravar-lo el dissabte 26 de març al matí . Si vols participar en un dels equips jove  inscriu-te a: pam@gramenet.cat

 18h

“POP” a la via pública amb Jona OPH

“POP”, onomatopeia en referència a la màgia, va ser la imatge de la darrera campanya de civisme i neteja a la ciutat. Per a aquest reality sotmetrem al cèlebre humorista colomenc  Jona OPH a un recorregut on podrà compartir les tasques amb els i les professionals de la neteja de la ciutat, conèixer de prop la feina de les brigades que operen a la via pública o sortir de ronda amb els i les serenos. Reivindiquem la cura del nostre espai públic i coneguem les persones que fan possible una ciutat més còmoda i segura.

 19h

Seguretat integral

Reportatge sobre el dia a dia de la nostra policia local i sobre les accions que es posen en marxa per garantir un espai segur a la ciutat, en coordinació amb els altres cossos policials que operen a Santa Coloma i de la mà de la col·laboració ciutadana.

 

EMISSIONS ESPECIALS EN DIRECTE

DISSABTE, 30 D’ABRIL

17h

Trofeu Nita Carmona de futbol femení

Torneig de futbol 7 amb les campiones dels equips Singuerlín i Fundació Esportiva Grama. Mentre gaudim del partit, anirem fent un repàs de les principals accions empreses en el camp del foment de l’esport, dels valors esportius i de la igualtat d’oportunitats en matèria d’esport. Amb els regidors i regidores competents  i ponents ciutadans/es com a comentaristes.

Retransmissió en directe. Entrada lliure al camp municipal d’esports UE Grama.

DIVENDRES, 20 DE MAIG

18.30h

Debat final Fòrum del PAM

Emissió en directe del debat on es farà resum de les aportacions ciutadanes rebudes en aquesta revisió intermèdia sobre l’estat de les polítiques relacionades amb el Pla d’Acció Municipal.

Museu Torre Balldovina