Ballet National Marselle

Ballet National Marselle

2 i 3 de MARÇ /21h / 18€

TWO/BOLERO

Ballet National de Marseille

 

Són dues peces creades per Emio Greco i Pieter Scholten, directors del Ballet National de Marseille, amb la intenció de donar a conèixer l’essència de la seva recerca coreogràfica.

BOLERO
Ens capbussa en la música de Maurice Ravel, amb una peça que té molt poc en comú amb altres versions clàssiques d’aquest cèlebre ballet de marcat caràcter espanyol. Vuit ballarins, al voltant d’Emio Greco, representen el cos que mostra vacil•lacions, angoixes i aspiracions, i simbolitza un combat interior enfront de la línia rítmica de la música.

TWO
És un duo de trenta minuts a l’entorn del fet de compartir un mateix moviment en un mateix temps i un mateix espai. En el silenci, o sota el so dels timbals, un home i una dona fan l’efecte que volen situar-se a qualsevol preu en un esperit d’imitació del gest, fugint de qualsevol pensament racional.
El Ballet National de Marseille va ser fundat l’any 1972 per Roland Petit. Des del 2014 està dirigit per Emio Greco i Pieter C. Scholten, un tàndem amb més de vint anys de trajectòria que basa el seu treball de recerca en “el cos”, com a embolcall corporal i com a entitat social. El BNM ha presentat els seus treballs arreu del món i ha rebut nombrosos premis internacionals.

 
 

Fitxa artística:

Two
Idea i coreografia:
Emio Greco i Pieter C. Scholten 
Producció:
ICKamsterdam