Modalitat A

ASSOCIACIÓ AJUDAM-PREDEGENT

Ajudam-Predegent té el seu camp d’acció a l’àmbit de l’envelliment saludable, molt especialment en l’acompanyament a pacients, famílies i persones cuidadores en el procés que representa el deteriorament cognitiu.

Fundada l’any 2007 i encapçalada per Carme Pous i Susanna Abelló, du a terme una tasca incansable en l’execució de programes terapèutics per a les persones amb problemes de memòria, motivats per motius d’edat o de demència incipient diagnosticada.

L’entitat, ubicada al barri Llatí de la nostra ciutat, treballa en la potenciació de les persones per sobre de les inevitables dificultats derivades de la malaltia, centrant-se en mantenir-les actives social, emocional i relacionalment.

 

Menció:

SOS GENT GRAN GRAMENET

La plataforma SOS Gent Gran Gramenet va constituir-se formalment l’any 2017, culminant anys de lluites i agrupant finalment sota una mateixa denominació a persones del col·lectiu de la gent gran de diferents sensibilitats, des del desig d’esdevenir una via de defensa dels drets d’aquest sector de la població.

Les seves reivindicacions se centren, en particular, en la problemàtica derivada de l’escassedat de places de residència, i l’atenció rebuda a centres de dia, pisos tutelats i per part dels serveis d’atenció domiciliària.