Mencions

MENCIONS A TÍTOL PÒSTUM

MIQUEL GRAU (1931-2016)

Miquel Grau va ser una persona discreta però, a la vegada, intensament estimada a la ciutat, i que va desenvolupar una labor ingent i destacada com a dissenyador gràfic i artista. 

Va ser cap de l’estudi gràfic de la prestigiosa editorial Seix Barral i de CeGe Creacions Gràfiques, professor de disseny a l’Escola Massana, membre del consell directiu del Foment de les Arts Decoratives i president de l’Agrupació de Grafistes del FAD. En el vessant artístic, vam poder gaudir de la seva obra a diverses mostres pròpies i col·lectives programades al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré. Així mateix, participà en projectes específics, entre d’altres, per a l’Auditori Can Roig i Torres o la Biblioteca Central.

 

ENRIC NOGUERA (1926-2018)

El doctor Enric Noguera i Mateu, pneumòleg i anestesista, va ser director mèdic de l’Hospital de l’Esperit Sant i un metge de capçalera estimat i emblemàtic, estretament lligat i compromès amb la seva vila d’adopció, Santa Coloma. 

Regidor de l’Ajuntament en el primer mandat democràtic, entre 1979 i 1983, va estar vinculat a diverses entitats i moviments socials. El Centre Excursionista Puigcastellar, el Patronat Pro-Aplec, l’Aula Universitària de la Gent Gran i la Parròquia de Santa Coloma en poden donar fe, havent sigut escenaris i objectius de la vinculació i la bonhomia d’un home optimista i conversador que ja és història de la ciutat.

 

IVETTE POVEDA (1925-2018)

Ivette Poveda, nascuda i criada a França, infant de l’exili, va arribar a Les Oliveres de Santa Coloma el 1970, quan les mancances i necessitats del barri eren totals, gravíssimes.

Formà part de la mítica lluita veïnal per l’arribada dels autobusos a la zona; de l’anomenada Guerra de l’Aigua contra els recàrrecs injustos als rebuts de subministraments, així com de les reivindicacions per a la instal·lació d’ascensors i escales elèctriques, tant als habitatges com als carrers, entre altres causes que van comptar amb les seves energia i dedicació. L’esperit lluitador, el caràcter afable i la implicació incondicional dels quals sempre va fer gala han deixat una empremta indeleble al Districte III colomenc i a tota la ciutat.

 

FÈLIX TRIAS (1948-2018)

Fèlix Trias fou comerciant, activista i defensor de la llengua catalana des de l‘enfoc més social i integrador. Dels temps com a monitor a l’esplai Foc Nou de l’Església Major al vincle amb Salvador Cabré en la lluita per les causes socials i culturals; de la defensa de l’escola en català, amb la implantació de la immersió lingüística, a la promoció del diari Avui en la seva primera etapa, trobem les seves petjades i la seva influència en la història recent de la ciutat i més enllà.

La seva va ser una trajectòria vital plena de compromís, coherència i respecte que li va fer guanyar l’estima de les persones amb les quals va compartir projectes i il·lusions.