Foto

Innovació social, entreteniment, drets humans i memòria històrica a la nova programació del Pompeu Lab

Us presentem un nou semestre ple d'interessants propostes d'activitats, laboratori d'idees, tallers, tardes temàtiques i sortides organitzades al Pompeu Lab, un equipament dedicat a la participació ciutadana, la innovació, les noves tecnologies i l'entreteniment que continua atraient colomencs i colomenques de totes les edats amb experiències realment enriquidores i de gran qualitat. La il·lusió, la creativitat i el foment d'un temps de lleure profitós són valors que  coneixen bé els i les labbers, i totes aquelles persones que s'hi apropen per participar en el ventall d'activitats que hi oferim.

En aquesta ocasió, de setembre a desembre, podreu participar en activitats per a totes les edats i on tothom podrà trobar un espai per satisfer les inquietuds i àmbits d'interès.

Vull destacar, especialment, que la nova programació ha estat co-creada amb els usuaris i usuàries del Pompeu Lab, a partir de la darrera celebració de la convenció de la comunitat labber, la 'Labber CON', molt productiva com sempre!
 
Com cada semestre, us proposem un tema principal entorn del qual giren les activitats previstes. En aquesta ocasió us volem fer reflexionar sobre la fragilitat dels drets humans davant els totalitarismes. En aquest sentit, explorarem a través de la gamificació i les tècniques immersives la situació de països com Brasil, treballarem la memòria històrica a través de la seva expressió en l'art, reivindicarem un feminisme més necessari que mai i reflexionarem sobre els perills per a la llibertat individual de la instauració de determinats sistemes d'intel·ligència artificial. I ho farem a través de les tardes temàtiques, amb un scape room dedicat al món de Harry Potter i amb una gimcana nocturna amb torxes i el "Bosc de la llum", amb una xerrada sobre els pros i contres de la intel·ligència artificial i amb els ja emblemàtics "sopars de cine". També tindrem espai per reivindicar la importància de la memòria històrica a partir de l'art compromès.
 
Continuarem també empoderant la nostra gent gran en l'àmbit de les noves tecnologies, per a trencar bretxes digitals i facilitar l'accés a un entorn d'innovació i comunicació segurs.
 
Gaudiu força de totes les magnífiques propostes que us hem preparat amb molta il·lusió. Us animo a fer-vos labbers i a gaudir d'experiències úniques!
 
Núria Parlon
Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet