Foto

El Pompeu Lab amb l’Agenda 2030 i els ODS: fem de Santa Coloma una ciutat més cívica, ecològica i igualitària

Els equipaments de ciutat ens ajuden a afavorir la igualtat d’oportunitats i a trencar bretxes –com la digital- una de les prioritats de govern que des de fa més de cinc anys estem abordant des del Pompeu Lab. Alhora programen activitats per a garantir el benestar de la ciutadania, la seva participació activa en les millores de ciutat i el foment del talent i dels projectes pel bé comú. Tot sense perdre la possibilitat de proporcionar un temps de lleure i d’oci de qualitat. Amb aquests objectius, encarem la nova programació del Pompeu Lab, i amb el ferm compromís responsable amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), imprescindibles perquè Santa Coloma avenci encara més en progrés i resiliència.

Des del Pompeu Lab, i a través de diferents activitats d’acció i reflexió que us proposem en aquest programa, farem que els i les labbers ens ajudin a fer realitat una ciutat i un món més sostenibles. L’any passat vam dedicar la programació als valors de Santa Coloma, amb una excel·lent acollida i participació que estic segura tornarem a repetir! Enguany continuarem combinant el debat i la generació d’idees amb tècniques d’innovació social, com la gamificació o les experiències immersives, alhora que fusionarem diferents disciplines com la gastronomia, la música i la tecnologia fab lab.

Continuarem col·laborant amb projectes d’innovació social amb La Ciba i també endegant projectes comunitaris de cocreació amb la Fundació Tallers i amb Bosc de Llum que es reflecteixen a les activitats suggerides per aquest primer semestre del 2024. Un altre dels objectius que continuarem desenvolupant és el treball intergeneracional amb activitats com els scape rooms (“Juego de Cronos”), els tallers contra les ‘fake news’, per trencar bretxes i aprofitar tot el potencial de les xarxes socials des d’una perspectiva positiva. També el projecte BesArt: The River Museum i la promoció de la cultura tindran cabuda en la nova programació del Pompeu Lab.

Us animo a convertir-vos en labbers i a formar part d’aquesta Santa Coloma il·lusionant! Des del Pompeu Lab l’estem fent possible!

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet