Dimecres 6 de febrer es va celebrar al Teatre Sagarra l’acte de lliurament dels Premis de Dramatúrgia i Poesia Socials (DRAPS)

Sudores sin fruto, en la categoria de poesia, i El escritorio. Triálogo de urgencia en un acto, en la de dramatúrgia, van ser les obres guanyadores de la primera edició dels Premis de Dramatúrgia i Poesia Socials (DRAPS). L’acte de lliurament dels guardons es va celebrar dimecres, 6 de febrer, al Teatre Sagarra.

El jurat va valorar Sudores sin fruto, de David Ferrez Gutiérrez, com «una apassionada crítica del capitalisme més deshumanitzant, individualista i insolidari a través d’un poemari coherent i amb una veu lírica plena de força i sinceritat». 

Pel que fa a El escritorio. Triálogo de urgencia en un acto, de David López Sandoval, el jurat en destaca «la qualitat literària, la subtil progressió de la trama, l’encertat ús de la simbologia i l’impressionant treball de creació dels personatges, sòlids i coherents, per realitzar una crítica del patriarcat i la reivindicació de la memòria històrica».

En aquesta edició dels DRAPS s’hi van presentar 193 obres, tot i que gairebé un terç va quedar fora per no adequarse a les bases del certamen. El 89% n’estaven escrites en castellà i l’11% restant, en català.

Pel que fa a la provinença geogràfica, un 22% de les obres procedien de Barcelona, un 8% de Santa Coloma de Gramenet, un 8% de València, un 16% de Madrid i un 46% d’altres llocs d’Espanya.

Foto del lliurament dels premis

Cartell premi

I Premi de Dramatúrgia i Poesia Social de Santa Coloma de Gramenet

Aquest guardó té la finalitat de premiar els millors treballs literaris en les especialitats de dramatúrgia i poesia amb continguts de tipus social de qualsevol índole: situació socioeconòmica, perspectiva de gènere, drets dels col·lectius LGTBI, infància, discapacitat o fenòmens migratoris, en la línia d'especial sensibilitat de la corporació municipal amb aquestes temàtiques.

Hi haurà dos premis, i respondran a cadascuna de les categories següents: dramatúrgia i poesia. Tots dos treballs guardonats seran premiats amb la seva publicació en format de llibre imprès, amb cinquanta exemplars d'aquest i 1000 € en metàl·lic  per a cada un.

L'obra que sigui premiada en la modalitat de dramatúrgia, serà guardonada o adaptada per un grup de teatre de Santa Coloma de Gramenet per ser representada al Teatre Josep Maria de Sagarra, en una data a determinar, dins de la programació estable de l'equipament.

Hi poden participar escriptors i escriptores de nacionalitat espanyola o residents a Espanya a partir dels 18 anys d'edat. Els treballs hauran d'estar escrits en castellà o català. Un jurat, designat per l'organització, llegirà i avaluarà les obres presentades per tal d'assenyalar els o les finalistes.

Recepció d'originals: del 2 de juliol fins el 2 d'Octubre

Documents

Català

Nom de fitxer Informació Modificació
Premis de dramatúrgia i poesia social de Santa Coloma de Gramenet

Bases dels premis.

441 KB 05.07.2018 13:39
Premis de dramatúrgia i poesia social de Sant aColoma de Gramenet

Convocatòria 1a edició -2018.

181 KB 04.07.2018 13:14
PROGRAMA_PARAULA_DE_SANTA_COLOMA_2018_tardor_WEBdef.pdf 1,022 KB 18.09.2018 15:43
PROGRAMA_PARAULA_DE_SANTA_COLOMA_2018_tardorv4.pdf 1 MB 14.09.2018 11:55

Documentos

Castellano

Nom de fitxer Informació Modificació
Premio de Dramaturgia y Poesía Social de Santa Coloma de Gramenet

Bases de los premios.

441 KB 05.07.2018 13:41
Premio de Dramaturgia y Poesía Social de Santa Coloma de Gramenet

Convocatoria 1ª edición - 2018.

106 KB 04.07.2018 13:16