Foto de l'alcaldessa

Us escric de manera habitual aquestes línies de presentació de la Festa Major d’Estiu des de la il· lusió de fer-vos arribar el fruit de la feina del nostre equip, de la implicació del teixit associatiu, de l’empenta dels i les colomenques en el gran esdeveniment sociocultural de l’any.

En aquesta ocasió, és inevitable que les emocions es trobin, després del tremend impacte que ens ha propinat la pandèmia a escala material i econòmica però, sobretot, humana. Després d’uns mesos de passos decidits i prudents cap a la tan desitjada normalitat, us proposem viure una Festa molt i molt diferent però no per això menys gaudible.

Una Festa en la qual haurem de capbussar-nos des de la més compromesa de les responsabilitats. Planificada amb serietat per a la protecció de la salut de les persones, sí, però també amb tota la cura perquè les famílies de Santa Coloma de Gramenet puguin accedir a unes propostes atractives i per a tots els gustos.

Descentralitzem les ubicacions, amb una dotzena d’emplaçaments distribuïts pels sis districtes de la ciutat. Possibilitem la gestió dels aforaments i la implementació dels controls preceptius gràcies al nostre nou portal grameticket.cat, des del qual podreu accedir en endavant a les reserves prèvies d’espai, totalment gratuïtes, a la immensa majoria de les nostres activitats socioculturals.

És aquesta una Festa Major que va més enllà del rebombori generat pels grans noms o dels impactes mediàtics, però que suposa un important esforç per a posar en marxa un model ajustat als condicionants actuals. M’omple d’orgull la implicació dels i les nostres artistes, de les entitats, que han posat de la seva part perquè el programa festiu sigui variat i de qualitat.

Comptarem, entre moltes propostes, amb els actes de les tradicions -adaptats a les circumstàncies -, amb el festival de rock alternatiu FISC Sintonitzza, la fira d’atraccions de Can Zam, una munió d’espectacles dirigits al públic familiar sota el títol Súper Uau! i un Corretapa diferent del que coneixem i estimem, però que espero que serveixi d’esperó necessari al consum en el sector de la restauració local.

Els diferents equips municipals, els cossos policials, els serveis sanitaris, la vigilància privada i els Punts Lila de prevenció i atenció a les violències sexistes estaran a la vostra disposició perquè visqueu la Festa des de la seguretat però també des de la corresponsabilitat en el civisme i la convivència sana.

Que el nostre espai públic s’ompli de vida i d’orgull de saber-nos part d’una ciutat que, tot i les adversitats, té més ganes que mai de celebrar els seus dies més esperats, amb il·lusió i civisme. Visca la Festa Major i visca  Santa Coloma!