Programació

Davant la situació de risc sanitari provocada per Coronavirus COVID-19 i mantenint les mesures de distanciament social decretades pel PROCICAT que estem vivint, la programació presencial que es volia posar en marxa està suspesa fins a nou avís. Es poden trobar les diferents activitats accedint als mesos corresponents. Continuem treballant per a vosaltres en propostes  online.

Agenda 2021

Febrer

Imatge calendari d'activitats febrer 2021
Clicar imatge per descarregar PDF

Gener

  Imatge Calendari Gener 2021 Envelliment Actiu
Clicar imatge per descarregar PDF


Durant tot l'any

El “Banc de recursos”  és una eina que es va iniciar durant el confinament,  per mantenir actius el cos i la ment amb una sèrie d’enllaços a pàgines de diferents institucions, entitats i equipaments on trobar recursos (consells, activitats, preguntes freqüents, informació, etc..) per a totes les edats i per realitzar de manera individual i col·lectiva. A continuació us deixem una petita mostra del que podeu trobar.

Organitzat: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 

 

CULTURA I OCI

Lectura

Música

Museus

Teatre

 

INFORMÀTICA

AULES CLICK

Degut a l’actual situació de risc sanitari, les aules d’informàtica dels centres cívics, conegudes con Aulesclik, treballen per adaptar-se amb l’objectiu principal d’oferir a la ciutadania una sèrie de vídeos monogràfics amb contingut formatiu i de suport en matèria de informàtica i eines digitals pràctiques. A continuació us deixem una petita mostra d’enllaços

 

SERVEIS SOCIALS I SALUT

Els serveis socials son imprescindibles per accedir en igualtat a la cobertura de les serves necessitats bàsiques (alimentació, ajut a la gent gran o altres col·lectius vulnerables. Donen resposta a diferents qüestions com:

- “Em trobo davat una emergència. A qui em puc adreçar?” 

- “Vull saber com puc aconseguir aliments i com puc aconseguir recursos. On consulto?” 

- “Necessito suport a casa,. A qui em dirigeixo?

Vídeo “Com afecta el coronavirus a les persones grans?” on el Dr. Antonio San Jose Laporte, cap de la secció de Medicina Interna-Geriatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron  ens dona l’explicació. (duració  de 1h46’)

Guia de trucades d’acompanyament davant el COVID-19

 

ESPORT

La gerència de Serveis d’ Esports, de l’Àrea d’Educació Esports i joventut de la Diputació de Barcelona, ofereix una sèrie de “píldoras de actividades físicas” dirigides especialment per aquest sector de la població, sota la proposta “Cuídate la salud a través del movimiento”. Son 10 vídeos d’aproximadament 15 minuts de duració, elaborats per Ofelia Gusi, llicenciada en Ciències de l’Educació Física i Esports, especialitzada en serveis d’activitats física per a persones grans. 

 

ACCIONS D'ENTITATS SENSE ÀNIMS DE LUCRE

Ofereix un servei d’atenció domiciliària, per a famílies que necessitin a una persona cuidadora de la llar per atendre a persones grans.

Si coneixes alguna persona que està sola posa’t en contacte amb el 630539162 o envia e-mail a ggalceran@amicsdelagentgran.org per a cercar l’acompanyament d’una persones voluntària.

Dona roba a partir del 6 de juliol de 16 a 19 hores de dilluns a divendres, al carrer Safaretjos, 8. Per donar roba, cal portar-la tancada i en bosses de plàstic, i es recull de 18 a 19 hores. 

Ofereix suport obert a tota la ciutadania que ho necessiti enviant correu a santacolomagramenet@espaisfcatalunyalapedrera.org o trucant al telèfon 649973709. Si necessites:

- Reforç i estimulació de la memòria i la Salut: REM A DISTÀNCIA

- Que li portin dilluns i dimecres el dinar a casa: DINAR A DISTÀNCIA. 

Acompanya a les persones en els seus domicilis amb activitats físiques, consells d’hàbits saludables, sessions de minfulness, música, estimulació cognitiva, etc.. 

Un somriure des de casa