Programació

Davant la situació de risc sanitari provocada per Coronavirus COVID-19 i mantenint les mesures de distanciament social decretades pel PROCICAT que estem visquin, la programació presencial que es volia posar en marxa està suspesa fins a nou avis. Continuem treballant per a vosaltres en propostes  online.

*NOTA: En breu us anunciarem la nova programació. 

Durant tot l'any

El “Banc de recursos”  és una eina que es va iniciar durant el confinament,  per mantenir actius el cos i la ment amb una sèrie d’enllaços a pàgines de diferents institucions, entitats i equipaments on trobar recursos (consells, activitats, preguntes freqüents, informació, etc..) per a totes les edats i per realitzar de manera individual i col·lectiva. A continuació us deixem una petita mostra del que podeu trobar.

Organitzat: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 

 

CULTURA I OCI

Lectura

Música

Museus

Teatre

 

INFORMÀTICA

AULES CLICK

Degut a l’actual situació de risc sanitari, les aules d’informàtica dels centres cívics, conegudes con Aulesclik, treballen per adaptar-se amb l’objectiu principal d’oferir a la ciutadania una sèrie de vídeos monogràfics amb contingut formatiu i de suport en matèria de informàtica i eines digitals pràctiques. A continuació us deixem una petita mostra d’enllaços

 

SERVEIS SOCIALS I SALUT

Els serveis socials son imprescindibles per accedir en igualtat a la cobertura de les serves necessitats bàsiques (alimentació, ajut a la gent gran o altres col·lectius vulnerables. Donen resposta a diferents qüestions com:

- “Em trobo davat una emergència. A qui em puc adreçar?” 

- “Vull saber com puc aconseguir aliments i com puc aconseguir recursos. On consulto?” 

- “Necessito suport a casa,. A qui em dirigeixo?

Vídeo “Com afecta el coronavirus a les persones grans?” on el Dr. Antonio San Jose Laporte, cap de la secció de Medicina Interna-Geriatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron  ens dona l’explicació. (duració  de 1h46’)

Guia de trucades d’acompanyament davant el COVID-19

 

ESPORT

La gerència de Serveis d’ Esports, de l’Àrea d’Educació Esports i joventut de la Diputació de Barcelona, ofereix una sèrie de “píldoras de actividades físicas” dirigides especialment per aquest sector de la població, sota la proposta “Cuídate la salud a través del movimiento”. Son 10 vídeos d’aproximadament 15 minuts de duració, elaborats per Ofelia Gusi, llicenciada en Ciències de l’Educació Física i Esports, especialitzada en serveis d’activitats física per a persones grans. 

 

ACCIONS D'ENTITATS SENSE ÀNIMS DE LUCRE

Ofereix un servei d’atenció domiciliària, per a famílies que necessitin a una persona cuidadora de la llar per atendre a persones grans.

Si coneixes alguna persona que està sola posa’t en contacte amb el 630539162 o envia e-mail a ggalceran@amicsdelagentgran.org per a cercar l’acompanyament d’una persones voluntària.

Dona roba a partir del 6 de juliol de 16 a 19 hores de dilluns a divendres, al carrer Safaretjos, 8. Per donar roba, cal portar-la tancada i en bosses de plàstic, i es recull de 18 a 19 hores. 

Ofereix suport obert a tota la ciutadania que ho necessiti enviant correu a santacolomagramenet@espaisfcatalunyalapedrera.org o trucant al telèfon 649973709. Si necessites:

- Reforç i estimulació de la memòria i la Salut: REM A DISTÀNCIA

- Que li portin dilluns i dimecres el dinar a casa: DINAR A DISTÀNCIA. 

Acompanya a les persones en els seus domicilis amb activitats físiques, consells d’hàbits saludables, sessions de minfulness, música, estimulació cognitiva, etc.. 

Un somriure des de casa