Feliç any nou xinès!

Som una ciutat de persones d’orígens diversos. Treballadores incansables i capaces de prendre grans compromisos comunitaris i socials per a assolir millores per a totes.

Des del dia 10 de febrer fins el proper 24 d'aquest mes, la comunitat xinesa de Santa Coloma de Gramenet celebra les seves festes de l’any nou. Per aquesta comunitat és l’any del Drac i enguany els seus colors, moviments, danses i alegria ens acompanyen tots aquests dies. Amb aquesta celebració la ciutat ens mostra de nou la riquesa de la seva diversitat cultural i social, així com de la capacitat que totes tenim d’integrar manifestacions i sensibilitats diferents a les quals cadascú portem “de casa”. Perquè segurament aquest concepte “de casa” cada dia és - i ha de ser - més obert, més ampli, un concepte que evoluciona, que no és propietat exclusiva de ningú i que es va construint amb les millors aportacions de totes, conformant finalment una “forma de ser” de colomenques i colomencs que sentim orgull de la nostra ciutat, de la seva capacitat d’acollida i de ser honestes i solidàries  amb el respecte als drets de totes les persones independentment dels seus orígens o dels orígens dels seus pares i mares.

Per la comunitat xinesa, la mitologia de l’any del Drac representa, entre d’altres, valors com la independència, l’energia, la dinàmica, el poder, el lideratge, la saviesa i la força... tant de bo que siguem capaces de viure en el nostre dia a dia sumant, entre totes, per fer nostre, de mica en mica, tots aquests valors.

A Santa Coloma tenim l’orgull de la nostra pròpia identitat i som el producte de la nostra pròpia història i de la seva riquesa diversa. Podem celebrar i divertir-nos amb el Carnaval, l’Aplec de la sardana, la Fira d’abril, la diada de la comunitat Gallega, o les Romeries de les germandats andaluses, sense oblidar la nostra festa major, les actuacions de la colla castellera i les rues amb els gegants de la ciutat. Totes hi som benvingudes.

Som una ciutat de persones d’orígens diversos. Treballadores incansables i capaces de prendre grans compromisos comunitaris i socials per a assolir millores per a totes. Les diferències ens enriqueixen perquè ens fan ser una comunitat millor. I mai, de cap manera, i en cap circumstància cap persona, vingui d’on vingui, s’ha de quedar al marge a la nostra ciutat.

Feliç any nou xinès !!!

 

Pepa González Lara
Defensora de la Ciutadania