Foto
Cliqueu a l'imatge per accedir a la programació en format PDF

Oberta a tots els gèneres i públics, present a teatres, museus, vagons de metro o al carrer, la Quinzena Metropolitana de Dansa és una invitació a gaudir intensament de la dansa, a conèixer grans artistes i nous talents, a descobrir estils i tècniques que us sorprendran. A viure una experiència vibrant a nou ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. En la seva tercera edició, aquesta iniciativa que va néixer com un intent de fer un projecte cultural ajuntant diversos municipis de l’àrea metropolitana és ja un festival. I ho és perquè presenta una programació variada, interessant, perquè s’implica en produccions d’artistes, busca complicitats amb les estructures ja existents i perquè pretén recolzar i donar visibilitat al talent local, de l’estat espanyol i també d’àmbit internacional.

Enguany hi ha un tema que uneix de manera subtil la tria dels espectacles: la dansa no té fronteres. Talment les dels municipis que participen en aquest projecte compartit, en la programació hi trobareu espectacles que parteixen d’una arreperò que incorporen altres tradicions, diàlegs entre estils de dansa o entre coreografi a i arts visuals, esports o arts de carrer. Hi trobareu espectacles que parlen d’amor i d’altres amb fort compromís social, feministes i un bon nombre de propostes per a tots els públics.

Dansa Metropolitana us proposa a més, moltes activitats participatives per acostar la dansa als ciutadans de l’àrea metropolitana i per festejar-la com a art i com a element d’unió i de diàleg. 

En gairebé tres setmanes trobareu dansa als teatres, als transports públics, als centres cívics, al carrer o als cinemes i podeu participar també en la cloenda ‘Tothom balla’ on les nou ciutats ballaran a l’hora una coreografi a encarregada especialment per a l’ocasió que homenatjarà a la gran artista cubana Alícia Alonso. L’any passat prop de 50.000 persones en van gaudir, sortiu al carrer, descobriu nous espais que teniu a tocar i gaudiu d’aquesta programació feta per a tothom.