CHRIS EL SUÍS

Anja Kofmel, 2018 / Alemanya, Croàcia, Finlàndia, Suïssa / 90’ / VOSC A principis del gener de 1992 van trobar el cos sense vida d’un periodista suís anomenat Christian Wütenberg prop de Vukovar (Croàcia). Unes setmanes abans, en Chris s’havia convertit en membre del PIV (Primer Batalló de Voluntaris Internacionals), un grup paramilitar que s’encarregava de “netejar” la població sèrbia a les àrees frontereres. Vint anys més tard, la seva cosina i cineasta Anja Kofmel investiga per què Chris va anar a la guerra i la raó per la qual va morir.

21 de febrer Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré, 20 h

CACHADA

Marlén Viñayo, 2019 / El Salvador / 82’ / VOSC Cinc venedores ambulants d’El Salvador exposen les seves vides en un taller de teatre. Allà parlen de les seves vivències als mercats i a les seves llars, la qual cosa els permet reviure els traumes que han patit al llarg de la seva vida. Un procés catàrtic, sincer i alliberador que reflecteix la valentia d’aquestes dones per afrontar el seu passat i els secrets més profunds amb una generositat encoratjadora.

20 de març Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré, 20 h

HONEYLAND

Amara Kotevska i Ljubomir Stefanov, 2019 / Macedònia / 85’ / VOSC Una dona vora la cinquantena cria colònies d’abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, el preuat líquid que produeixen no s’esgota mai. Sense protecció ni ajuda, és capaç d’amansarles per poder extraure’n la mel i vendre-la a la capital. Tot és idíl·lic fins que, de sobte, nous veïns s’instal·len vora els ruscos, destorbant la seva pau i la de les seves abelles.

24 d’abril Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré, 20 h

TINY SOULS

Dina Naser, 2019 / Jordània, Qatar, França i Líban / 85’ / VOSC La petita Marwa viu en un camp de refugiats d’ençà que va fugir amb la seva família de Síria. L’atenta mirada de la Dina Naser segueix la vida quotidiana de la Marwa, un esperit alegre i obert que no entén de murs ni barrots. El pas de la infantesa a la vida adulta, la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.

 

22 de maig Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré, 20 h