XERRADA

Dones a les sèries

Dia Internacional de la Dona Treballadora A càrrec d’Anabel Vélez, periodista i escriptora colomenca que ha escrit, entre d’altres, el llibre Mujeres en las series. Quin és el paper que han tingut les dones a les sèries de televisió? Han sigut protagonistes o només secundàries al voltant dels personatges masculins? En aquesta xerrada farem un recorregut des dels inicis de la televisió en els anys cinquanta fins a l’actualitat per conèixer a les dones que van protagonitzar les seves pròpies sèries i analitzar l’evolució dels personatges femenins. Parlarem de sèries com Embrujada, Se ha escrito un crimen, El cuento de la criada, The Good Wife o Juego de Tronos, entre moltes altres.

3 de març Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré, 19 h


PROJECCIONS EN EL MARC DE MEMÒRIA HISTÒRICA LGTBI

RETRATO DE UNA MUJER EN LLAMAS

Céline Sciamma, 2019 / França / 119’ Ambientada a França a finals del segle XVIII, explica un amor prohibit entre una aristòcrata i una pintora. Marianne és una pintora que rep un encàrrec molt especial: retratar a Heloïse pel seu casament. Heloïse acaba de sortir del convent i té dubtes sobre el seu proper matrimoni. Aquest retrat s’ha de fer sense que ella ho sàpiga, i la Marianne l’haurà d’investigar a diari, observar-la de dia i pintar-la de nit.

30 d’abril  Pompeu Lab, 18.30 h 


125 ANYS DE L'INICI DEL CINEMA

Aquest any se celebren 125 anys del que es considera l’inici del cinema amb la projecció pública, el 28 de desembre de 1895, del primer film per part dels germans Lumière. Per aquesta raó, portem activitats per als infants relacionades amb els inicis del cinema.

Contes amb films:  Chomón per a la mainada

A càrrec de la Federació Catalana de Cineclubs. El cinema mut és desconegut per a la mainada. Per donar-lo a conèixer, s’han triat cinc films basats en contes clàssics de la tradició occidental de fades i de la tradició oriental ( Les Mil i una Nits ), que tenen com a nexe la figura de Segundo de Chomón, qui en dirigí un parell i se n’encarregà de la fotografia o dels efectes especials dels altres. Princeses, misteri, fum, ogres i llànties meravelloses en una narració de contes en directe, sonoritzats amb la música composada per a ells.

26 de març Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré, 18.30 h

Contes amb films: Chomón: màgies, pòcimes i fades

A càrrec de la Federació Catalana de Cineclubs. Recull de vuit films, d’entre 1902 i 1908, amb elements màgics que circulen entre el bé i el mal, quan el gènere de fantasmagories era molt popular i valorat. Es poden trobar un munt d’ésser mítics: des de les fades que reparteixen flors primaverals i les fades serpentines, fins als terrors demoníacs, tot passant per comèdies embruixades, mons submarins i disbauxes d’esquelets sense sentit. Chomón en va ser en tots l’especialista de trucatges encara que només en dirigís quatre i volem explicar-los amb un narrador de contes.

23 d’abril Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré, 18.30  h

Taller infantil: Efectes especials i altres enganyifes.

Fem la nostra pel·lícula! A càrrec de la Federació Catalana de Cineclubs. Taller on veurem alguns dels primers efectes especials de la història del cinema. Veient petites pel·lícules, pensarem com es podien fer aquests trucatges sense ordinadors ni programes. Un cop en sapiguem prou, ens posarem a fer la nostra pròpia pel·lícula. Cal inscripció prèvia.

27 de maig Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré, 18  h