Foto de Núria Parlon

Un any més, m’emociona escriure-us aquestes línies amb motiu de l’arribada de la Festa Major d’Estiu, quatre dies de celebració plens a vessar de propostes d’allò més eclèctiques i plurals. Música, exposicions, cites esportives, activitats familiars, tradicions i un llarg etcètera en l’ocasió més esperada, reivindicativa i gaudida del calendari sociocultural colomenc. 

Com sempre, comptarem amb noms de prestigi, artistes de gran popularitat que de ben segur ompliran de gom a gom places i equipaments de la ciutat. Destaquen enguany Rosario, Sweet California, el nostre estimat DJ colomenc Albert Neve, El Monaguillo o Reincidentes, entre altres propostes. 

Alhora, no defallim en la nostra voluntat de descentralització de la Festa: els diferents districtes i barris de la ciutat esdevindran escenaris amb múltiples actuacions, activitats lúdiques dirigides al públic familiar o sessions de cinema a la fresca, entre les moltes i variades opcions que us oferim els dies 30 i 31 d’agost i 1 i 2 de setembre. 

Després del seu exitós retorn l’any passat, l’envelat de la Plaça Pau Casals serà, de nou, focus d’atenció i referent de les activitats més tradicionals. Orquestres, cobles, balls, vermuts... Seran sons, imatges i sabors de la festa més tradicional, en una oferta molt esperada i ja consolidada a la ciutat. 

Vull destacar, especialment i com a novetat, la programació de l’esdeveniment “Nos ponemos flamencas” dissabte al Mas Fonollar, que comptarà amb un planter d’artistes femenines encapçalades per Soleá Morente i Cathy Claret, i reivindicarà la presència de les dones als diferents àmbits de la creació musical. 

La Festa no seria el que és sense la important tasca de les associacions i colles de cultura tradicional, la Fira d’Entitats de Can Zam, el festival FISC Sintonitzza del Parc d’Europa, les curses, el Corre-Tapa, la presència dels i les artistes locals... I sobretot, les dones i els homes, les nenes i els nens, el jovent i la gent gran, totes i tots vosaltres, que feu de Santa Coloma una ciutat viva, plural, diversa i amb un caràcter molt reivindicatiu que la fa única! 

El prestigiós disc jockey i productor colomenc Albert Neve serà, enguany, el nostre molt merescut pregoner. Gràcies de tot cor Albert per portar el nom de Santa Coloma pel món i per acceptar l’enorme responsabilitat d’obrir la Festa Major. Ets tot un orgull per a la teva ciutat! 

Vull, com sempre, fer una especial crida a l’ús cívic i responsable del nostre espai públic i al tracte respectuós amb les persones que, en un moment o un altre, ens rodejaran en el decurs de la Festa. Com ja és habitual, els Punts Lila d’atenció i prevenció de les violències sexistes, els cossos policials, la seguretat privada i els serveis d’assistència sanitària us estaran atenent i ajudant-nos, en un esdeveniment que espero que gaudiu amb responsabilitat, bona convivència i orgull de pertinença. 

Ens hi veiem, segur! Visca la Festa Major! Visca Santa Coloma! 

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet