MESURES CONTRA LA SEQUERA

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet constitueix el seu Comitè d’Emergència per Sequera

Aquest organisme, previst al Pla de Sequera municipal, estarà presidit per l’alcaldessa, Núria Parlon. A més dels diferents serveis municipals, s’integren representants d’Aigües de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Santa Coloma de Gramenet, 23 de febrer de 2024. La sala de plens de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha acollit aquest matí la constitució del Comitè d’Emergència per Sequera (CES) previst al Pla de Sequera aprovat inicialment fa dos mesos.

Presidit per l’alcaldessa, Núria Parlon, hi participen diferents àrees municipals. Hi figuren, també, com a vocals un representant de l’empresa Aigües de Barcelona i un altre de l’Àrea del Cicle de l’Aigua i Anàlisi de Polítiques Metropolitanes de l’AMB.

Núria Parlon, ha afirmat que “donem compliment a la normativa que marca la Generalitat i ens hi posem tots i totes a treballar per evitar els impactes negatius de la sequera a la nostra ciutat”. La d’avui ha estat la primera sessió constitutiva a la qual ha estat convidat Xesco Gomar, president delegat de l’Àrea d’Espais Naturals i Infraestructura Verda de la Diputació de Barcelona.

Ajuntament i Diputació de Barcelona estan treballant per tal de retirar els arbres morts per la sequera a la zona de la Serralada de la Marina. Després de la constitució del comitè Xesco Gomar i els regidors d’Urbanisme, Toni Suàrez; i de Medi Ambient, Álvaro Rodilla; s’han desplaçat al recinte de Torribera per supervisar al terreny el desplegament del pla per a la neteja d’aquesta zona, propietat de la Diputació.