EDUCACIÓ

Ajuntament i Generalitat desbloquegen la cessió de l’Institut Santa Coloma

El centre educatiu es farà a la zona del Raval/Safaretjos, on estava previst inicialment. Aquest matí s’ha informat a la comunitat educativa de la decisió.

 

Santa Coloma de Gramenet, 5 d'abril de 2024
L’institut Santa Coloma, conegut com “el 9”, es construirà finalment als terrenys ubicats al barri del Raval, límit amb el barri de Safaretjos, que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet cedirà al Departament d’Educació de la Generalitat. Aquest matí responsables municipals s’han reunit amb la comunitat educativa del centre per informar dels detalls.

Els i les alumnes de l’Institut Santa Coloma imparteixen classe actualment a unes instal·lacions provisionals ubicades a Can Zam, davant de l’IES Puig Castellar. Al gener de 2023 es va decidir canviar la ubicació  de la nova construcciól a Can Zam, degut al bloqueig legal amb la propietat d’alguna de les edificacions que el consistori havia d’expropiar a la zona del Raval/Safaretjos. La recepció d’una subvenció per part del Gobierno d’Espanya per a la construcció d’un equipament esportiu a Can Zam va suposar el replantejament de la ubicació. Aquest equipament fa molt complicat encabir l’institut als terrenys de Can Zam.  Finalment l’institut es construirà als terrenys assignats inicialment.

Aquest canvi no tindrà cap afectació a la resta de centres de la zona, ja que les dues ubicacions estan dins de la mateixa zona educativa. El centre suposarà una nou equipament a una zona de Santa Coloma a la què s’estan realitzant diferents millores. La propera setmana comencen les obres d’urbanització de l’av. de la Generalitat, entre la rotonda de Can Peixauet i el c. de Sant Jordi. La remodelació d’aquesta via haurà d’arribar , en diferents fases,  fins al barri dels Safaretjos.

La parcel·la que es cedirà al Departament d’Educació està ubicada al barri del Raval al costat del Parc del Molinet i es troba lliure d’edificacions després que l’ajuntament ha gestionat durant els últims anys les expropiacions, desallotjaments i enderrocs necessaris per deixar les finques lliures. La superfície de la parcel·la és aproximadament de 5.000 m2. Després d'una reunió amb responsables del Departament per tancar detalls pendents, l'Ajuntament inicia l’expedient de cessió que es podria aprovar definitivament al setembre.  Un cop rebuts els terrenys, la Generalitat ha d’encarregar el projecte de construcció i procedir a l’execució.