Santa Coloma solidària amb el Marroc

Infografia

De seguida que es va conèixer la notícia del terratrèmol al Marroc, el passat dissabte, i les seves desvastadores conseqüències -més de 2.800 víctimes mortals- l’Ajuntament es va posar en contacte amb la comunitat marroquina de la ciutat per esbrinar si hi havia famílies colomenques afectades i oferir-los suport i atenció.

Un dia després del terratrèmol, diumenge 10, la plaça de la Vila va acollir una concentració solidària encapçalada per l’equip de govern amb un minut de silenci per les víctimes del sinistre.

Per tal de fer costat a les víctimes del terratrèmol, l'Ajuntament se suma a la campanya d'emergència que coordina Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a la qual ha fet una aportació inicial de 15.000 euros.

El Fons fa crida als ajuntaments, les institucions supramunicipals i la ciutadania col·laborar en el procés de reconstrucció i de suport a la població marroquina damnificada.

S’han obert dues vies per fer donacions econòmiques,

  • un Bizum amb el codi 06974 amb el concepte, Terratrèmol Marroc
  • o bé una transferència bancària amb el mateix concepte Terratrèmol Marroc al compte, ES91 0182 6035 4102 0160 8531

El Fons Català té una llarga trajectòria de suport al Marroc, i per aquest motiu obre una campanya d’emergència en suport a la població afectada pel terratrèmol. En aquest moment, s'està ja en procés d’identificació de les respostes d’emergència i les entitats aliades durant la fase de reconstrucció post-emergència, tenint en compte la població d’origen marroquí que viu a casa nostra. El Fons Català impulsarà el treball de recuperació amb enfocament municipalista i territorial.