Joves bosnians i colomencs treballen plegats a favor dels drets humans

Foto de trobada de joves

Del 4 a l'11 de setembre de 2016, un grup de joves bosnians i colomencs treballen plegats a la nostra ciutat en temes vinculats a la pau i els drets humans.
El grup està integrat per 18 nois i noies de 17 a 20 anys amb el suport de tres educadors. Aquesta és la tercera edició d'un intercanvi d' aquestes característiques. Com a novetat destaquem el treball més exhaustiu que s’ha fet de coneixement i d'acció al barri del Raval. Està previst visitar entitats, serveis municipals i equipaments presents en aquesta zona.
El punt de referència de la trobada torna a ser l'Espai per la Pau del CRJ Mas Fonollar, on els joves colomencs preparen l’intercanvi des de fa mesos.
El grup de Santa Coloma viatjarà a Sarajevo la primavera de 2017, coincidint amb les vacances de Setmana Santa.

El projecte està organitzat un cop més per al ‘Grup Eirene d’educació per la Pau’ amb la col·laboració de l' Ajuntament. Compta amb el suport d' ERASMUS + i forma part del Programa Joves i Cooperació de la nostra ciutat. A la foto, els joves colomencs i bosnians amb l’alcaldessa.

Més informació: espaiperlapau@gramenet.cat


Intercanvis de joves de Santa Coloma i joves dels Balcans

Cartell d'intercanvi

Grup Eirene torna a iniciar el projecte d’intercanvi internacional amb els Balcans que des de fa dos anys realitza al municipi de Santa Coloma de Gramenet.
Per aquest proper curs 2016/2017 es duran a terme dos projectes: un intercanvi amb Sarajevo (Bòsnia-Herzegovina) i un altre amb Pristina (Kosovo) on es treballaran temes de pau, drets humans i resolució de conflictes.
Per a aquests dos projectes es crearan dos grups (un per cada país) de 10 joves d’entre 16 a 20 anys interessats en aquestes temàtiques socials, amb nivell d’anglès i moltes ganes de participar.

Als joves participants els demanarem que assisteixin a una formació prèvia a la setmana del intercanvi i que participin activament tant en la creació de les activitats com en el desenvolupament del projecte.

Les dates previstes per a la realització de l’intercanvi són:

 • Del 4 a l’11 de setembre de 2016 els joves de Bòsnia-Herzegovina vindran a Santa Coloma
 • Del 17 al 24 de desembre de 2016 els joves de Kosovo vindran a Santa Coloma
 • Del 25 de març al 2 d’abril de 2017 els joves de Santa Coloma viatjaran a Sarajevo
 • Del 9 al 16 d’abril de 2017 els joves de Santa Coloma viatjaran a Pristina

Qualsevol dubte, podeu contactar directament amb el Grup Eirene a grupeirene@gmail.com o al Departament de Cooperació de l’Ajuntament cooperacio@gramenet.cat


Intercanvi cultural entre joves de Santa Coloma de Gramenet i Sarajevo del 5 al 12 de setembre 2015 per fomentar els drets humans i la justícia social

Foto de l'intercanvi

El projecte "Trobada de Joves per a Fomentar l'intercanvi Cultural, els DDHH i la justícia social” és un intercanvi bilateral entre joves de Santa Coloma de Gramenet i de Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina). La trobada tindrà lloc a Santa Coloma de Gramenet del 5 al 12 de setembre amb 20 participants de 16 a 19 anys i es treballaran aspectes d’ambdues cultures, drets humans i comunicació per la transformació social. L’intercanvi compte amb l’acord i el suport de quatre organitzacions: Grup Eirene, el Departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’organització contrapart YIHR i el programa ERASMUS +.

L’objectiu essencial d’aquest intercanvi és establir relacions entre joves d’un i l’altre país, conèixer la seva cultura, tradicions, història, forma de vida i preocupacions. Es comparteixen experiències, coneixements, inquietuds principalment relacionades amb els Drets Humans i la justícia social. D’aquesta manera es possibilita trencar amb els prejudicis i estereotips.

El lloc de trobada d’ambdós grups serà el Mas Fonollar i, en especial, per l’Espai per la Pau, centre de referència del Programa Joves i Cooperació.

Les activitats principals de l'intercanvi seran:

 • 5 de setembre: Arribada i acollida dels joves de Sarajevo
 • 6 de setembre : Treball de grup dels participants en l'intercanvi.
 • 7 de setembre: Posada en marxa dels tallers de música i creació de la comparsa Drets Humans
 • 8 de setembre: Perfomances per part de la comparsa a diferents llocs de la ciutat. Recepció de l’alcaldessa i tècnics de l' Ajuntament de Santa Coloma. Visita a la Fundació Districte 11 amb el Manel Vila
 • 9 de setembre: Coordinació final de la comparsa Drets humans. Visita guiada per Barcelona
 • 10 de setembre: Comparsa i visita de les zones més significatives de Memòria Històrica a Santa Coloma de Gramenet.
 • 11 de setembre: Excursió a Montjuïc i Barcelona.
 • 12 de setembre: Acomiadament i acompanyament a l'aeroport.