Foto de Núria Parlon

Solidaritat i cooperació enfront del coronavirus: actuar globalment des del món local

Les Jornades per la Pau i la Cooperació 2020 tornen una edició més, en una època en la qual es fa més necessari que mai potenciar la solidaritat i la cooperació, com un mecanisme de resposta per vèncer qualsevol mena de virus i continuar col·laborant amb les poblacions més desfavorides, tal com ens emmarquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030. El nostre compromís en aquest sentit, es va confirmar al Ple municipal al mes de maig amb l'adhesió de tot l'equip de govern al manifest "Cooperació contra el coronavirus", impulsat pel Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament (FCCD) a través de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCOS).

Enguany, començarem les Jornades amb l'acte de presentació institucional, el dijous 15 d'Octubre, que comptarà amb la participació de la periodista Txell Feixas Torras, actual corresponsal a Orient Mitjà des de Beirut per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Des del 15 d'octubre i fins al mes de desembre, podrem trobar una àmplia oferta d'interessants activitats relacionades amb els drets humans i la cultura de la pau, dutes a terme en sinergia amb les entitats de la ciutat vinculades a la solidaritat i la cooperació internacional. Donada la situació actual per la pandèmia de la COVID-19, enguany no farem activitats presencials però podreu participar-hi a través del nostre canal virtual: www.gramenet.cat/SantaColomaCoopera.

La diversitat d'actes, presentacions i exposicions són una evident mostra del ric teixit associatiu de la ciutat en aquest àmbit, així com del fort esperit de resiliència de la nostra ciutat. Així, hem organitzat de manera conjunta més de 30 activitats que ens ajudaran a poder obrir una finestra a altres realitats del nostre món global, tal com acaba el manifest "Cooperació contra el coronavirus", "Només ens en sortirem junts, actuant globalment" des del món local.

Us animo a participar-hi! Com anem reafirmant en cada edició, un cop més, Santa Coloma de Gramenet demostra ser una ciutat compromesa amb la solidaritat, la cooperació i la justícia social.

Núria Parlon Gil

Alcaldessa