Drets Humans, Més Drets Humans: celebrem la Tardor Solidària

El 2 d’octubre iniciem la programació de la Tardor Solidària amb les Jornades per la Pau i la Cooperació. Les activitats, presentacions i exposicions que hem previst són una mostra evident del ric teixit associatiu de la ciutat que treballa en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació internacional, a través d’un Consell de Solidaritat i Cooperació amb més de vint anys d’història.

En aquesta nova edició de la Tardor Solidària posarem un èmfasi especial en la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH), que el 10 de desembre del 2023 celebrarà el seu 75è aniversari. Totes les activitats que desplegarem d’octubre a desembre, adreçades a tota la ciutadania, portaran el lema “Més Drets Humans” i, tal com ens mostra la portada d’aquest programa, cada vegada haurem d’anar sumant més lluites i activisme per incorporar més drets humans que malauradament es vulneren dia a dia. Les noves tecnologies, les xarxes socials o els efectes del canvi climàtic fan que es posin de manifest les grans desigualtats que es donen en un món global.

Per això, el programa que us oferim continua treballant de manera alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, pel foment de l’educació i la cultura del pau i, per descomptat, per la defensa dels drets humans. Un full de ruta imprescindible!

A l’acte central de les nostres Jornades per la Pau i la Cooperació (4 d’octubre, 18.30 h, Biblioteca Central) comptarem amb la presentació d’una activista pels drets humans, defensora dels drets de les dones i els seus pobles, que ve de Chiapas (Mèxic). És important destacar que el nostre municipi forma part del projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans, i al llarg de les jornades podrem escoltar representants a través de les seves veus i testimonis, així com de defensors i defensores dels drets humans de Colòmbia, Afganistan i Níger. 

Durant el cap de setmana del 6 al 8 d’octubre, podrem trobar diverses activitats: un concert al CRJ Mas Fonollar (el 6/10), la Fira d’Entitats (el 7/10 al matí) i una mostra de teatre (el 8/10 durant tot el dia). Totes aquestes activitats han estat organitzades per les entitats amb el suport del grup de joves que participa en el Consell de Solidaritat i Cooperació.

A més, la Tardor Solidària ens durà, els dilluns del mes de novembre, la XIV edició del curs de Filosofia per la Pau, que porta enguany el títol de “Societat, Utopies i Drets Humans”, una activitat amb molt èxit de participació any rere any.

Us animo a participar en la Tardor Solidaria! Com anem reafirmant en cada edició, un cop més, Santa Coloma de Gramenet demostrarà ser una ciutat compromesa amb la solidaritat, l’educació per la pau, la cooperació i la justícia global. Imprescindibles per poder fer un món millor!

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma