Solidaritat amb el poble sahrauí afectat per pluges torrencials

Els campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria) han patit l’efecte de fortes pluges torrencials, acompanyades per intenses ratxes de vent, que han causat grans inundacions i greus destrosses. Les pèrdues d’habitatges, aliments i equipaments han estat molt importants. Moltes famílies han perdut totes les seves pertinences, inclosa la petita reserva d'aliments de què disposaven, és a dir una ració mensual per 160.000 persones. Segons els equips de la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS) presents sobre el terreny, alguns refugiats van resultar afectats malgrat que encara no s'han de lamentar pèrdues humanes. Milers de famílies s’han vist obligades a estar a la intempèrie per manca d’edificis segurs. Els danys i pèrdues materials han estat considerables també en els centres de salut, d'educació i d’altres.

Davant la crida al moviment solidari i a la societat civil per col·laborar aviat per atendre les necessitats més urgents de la població causada per les pluges: proveïment d’aigua, d’aliments, de haimes, de mantes, d’equipaments domèstics bàsics, material higiènic i la rehabilitació o reconstrucció d’edificis, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, conjuntament amb la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) s’ha sumat a la resposta davant les inundacions que han afectat els campaments de refugiats sahrauís.

Per això s’ha organitzat una campanya que es concretarà en un projecte que es definirà a partir de les prioritats expressades pel delegat del Front Polisario a Catalunya per al suport als refugiats sahrauís que està oberta a la col·laboració d’associacions i persones al compte corrent: ES87 2013 0500 1402 1395 4220