Commemoració 75è aniversari

27 DE GENER DE 1939

Us presentem el programa 'Recuperem la Memòria Històrica', una iniciativa per refermar el nostre compromís amb els valors democràtics i la garantia de justícia. El 27 de gener es van complir 75 anys de l'entrada de les tropes feixistes a Santa Coloma de Gramenet. Les activitats (xerrades, exposicions..) organitzades per diferents entitats ciutadanes, el recorregut pels llocs emblemàtics i les activitats organitzades pel Museu Torre Balldovina son una contribució més a la recuperació de la memòria històrica del nostre municipi. Contra l'oblit hem de continuar difonent la nostre història recent. 

La intenció es que el programa 'Recuperem la Memòria Històrica' no sigui cosa d'una setmana sino que formi part de l'agenda de la ciutat.

Recuperem la Memòria Històrica


Itinerari 27 de gener de 1939

Al voltant de 120 colomencs van participar en aquesta activitat la qual els va portar a coneixer els punts més significatius de la ciutat durant la guerra i la dictadura. La visita va passar per l'Ajuntament, Can Roig i Torres, Can Sisteré, l'antic Cinema Capitol, la Torre Balldovina i va finalitzar amb una visita al Camp de la Bota (l'actual Parc del Forum) on prop de 1.700 persones van ser afussellades pel règim franquista.