Foto de la façana de l'Ajuntament

#santacolomadiversa La primavera dels drets

Foto de Núria Parlon

Hi han dates que ens recorden la llarga  lluita de dones i homes per conquerir drets tant fonamentals com la lliure expressió de l’amor, la sexualitat o la pròpia identitat.

Dates que ens recorden que fa només vint anys l’homosexualitat era considerada una malaltia mental i que encara avui la transexualitat continua catalogada com una patologia. Que ens  mantenen alerta contra tots els prejudicis i ens fan denunciar qualsevol manifestació de lgtbifòbia.

Dates que ens parlem de la conquesta de drets i llibertats, de la dignitat d’una comunitat.

A Santa Coloma fem de la diversitat un motiu d’Orgull; perquè plural és la nostra societat i perquè diverses som les persones. Defensem la diversitat i el dret que tenim totes les persones, petites i grans, a expressar-la en allò que ens fa més humans; la nostra manera de viure l’amor o la nostra identitat. 

A Santa Coloma treballem perquè la pluralitat d’expressions de les identitats de gènere o de la nostra diversitat afectiva i sexual no esdevingui un argument d’odi i discriminació sinó d’afirmació de drets, de reconeixement, d’expressió d’autoestima individual l col•lectiva.

I ho fem de la ma de la nostra ciutadania, des del compromís d’entitats com Entenem Santa Coloma, referent a la nostra ciutat, de totes aquelles persones que volem acabar amb tots els armaris” i el immens patiment que han provocat.

A continuació us presentem un seguit d’activitats destinades a commemorar el Dia Internacional contra la Lgtibifòbia i el Dia de l’Orgull LGTBI. Una proposta variada que va des de la programació de contes infantils a una obra teatral que ens parla del trànsit d’identitat que viu una adolescent, de la inauguració del Espai LGTBI a la nostra ciutat a xerrades, recitals de poesia, de la proposta esportiva que ens fa l’associació Panteres Grogues a la programació per primera vegada del Festival de Cinema Fire a Santa Coloma i de la Segona edició de la Festa de l’Orgull de ma de l’entitat Entenem Santa Coloma.

Us animem a participar en totes elles i a seguir fent de Santa Coloma una ciutat de la que ens sentim orgulloses, una ciutat referent en la defensa de la diversitat i en el dret a ser i a estimar com vulguem.

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet


DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTBI

Dimecres, 7 de juny

18h. El dia a dia de la transsexualitat. Xerrada- debat a càrrec de Chrysallis Catalunya.

Lloc: Mas Fonollar
Organització: Entenem Santa Coloma

Dimecres, 28 de Juny

19 h. Lectura del Manifest de l’Orgull LGTBI. Recital poètic a càrrec de Sonia Moll.

Commemorarem el dia de l’Orgull amb la lectura del manifest, la penjada de la bandera LGTBI a la Plaça de la Vila i amb el recital poètic final.

Lloc: Plaça de la Vila.
Organització:  Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dijous, 29 de Juny

19h. El Festival FIRE a Santa Coloma. Projecció de la Pel•lícula “:”Io e lei [Jo i ella]”, de la directora Maria Sole Tognazzi.

Des d’una perspectiva inusual la pel•lícula ens mostra la maduresa d’una relació lèsbica emmarcada en plena crisi dels quaranta, donant valor i bellesa a la naturalitat i la normalitat amb què s’explica una història d’amor senzilla i alhora extraordinària entre dos éssers humans.

Lloc: Biblioteca de Singuerlín.
Organització:  Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dissabte, 15 de Juliol

9h. Torneig de Voleibol LGTBI

Torneig solidari i reivindicatiu per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI. Dos nivells disponibles per participar i premis pels     equips guanyadors.

Lloc: Pavelló de La Bastida
Organització: Panteres Grogues. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

18h a 00h. Segona edició de la Festa de l’Orgull LGTBI
Continuem la celebració de l’Orgull de la mà de l’entitat Entenem Santa Coloma, amb molta música i gresca.

Lloc: Mas Fonollar
Organització: Entenem Santa Coloma. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet