Gran festa de comiat del programa municipal 'Patis Oberts' els dies 29 i 30 de juny de 2019 a partir de les 11.00 FESTA DE L'AIGUA i a les 12.30 FESTA DE L'ESCUMA. Dissabte 29/06 a l'Escola Riera Alta i diumenge 30/06 a l'escola Miguel de Unamuno
Les escoles Unamuno, Gaudí i Riera Alta reprenen el programa 'Patis oberts'

Torna el programa «Patis oberts». La festa d’inici serà dissabte, dia 10, a les escoles Miguel de Unamuno (11.00) i Riera Alta (11.30), i diumenge, a l’Antoni Gaudí (11.00). Hi trobareu jocs, gegants i activitats per a la família.

El programa es desenvoluparà fins al mes de juny als patis de les tres escoles esmentades tots els dissabtes i diumenges de 10.00 a 14.00 h. L’objectiu és facilitar l’accés d’infants i joves a les activitats de lleure educatiu, cultura i esports en una ciutat que vol assolir l’equitat educativa promovent les oportunitats educatives fora de l’horari lectiu.

El programa «Patis oberts» sorgeix a partir de les necessitats detectades a la ciutat relacionades amb l’oci dels nostres nens i nenes durant els caps de setmana. Aquest projecte ha permès augmentar els espais de joc per a la infància de la nostra ciutat i oferir-la temps de lleure de qualitat.

Aquesta activitat es va implantar el 2012 als districtes 5è i 6è, amb barris densament poblats i amb pocs espais públics on els nens i les nenes poguessin jugar i gaudir del temps lliure amb les seves famílies. Paral·lelament, es van optimitzar els patis de les escoles com a espais de convivència entre les famílies i el veïnat.

Dinamització

Gràcies als plans d’ocupació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que gestiona Grameimpuls, el programa «Patis oberts» és avui una realitat. Per a aquesta edició s’han contractat 10 persones diplomades en monitoratge de lleure, que seran les que dinamitzaran els patis amb activitats adreçades a infants d’entre 5 i 16 anys. Hi haurà tres monitors/ores a cada pati, i un més que farà tasques de reforç i coordinació entre l’equip de professionals i l’Ajuntament.

Cartell Patis Oberts

Foto d'un pati


Foto d'un pati