La recuperació del patrimoni vitivinícola de Santa Coloma no és només una realitat, sinó que avança a passos de gegant. Fa tres anys que vam començar el projecte de la vinya d’en Sabater amb un clar objectiu pedagògic, de formació ocupacional i alhora de coneixement científic sobre el conreu tradicional del raïm a la ciutat. Ara, ja es recullen importants fruits: no només celebrem enguany la segona verema sinó que estem molt a prop que la nostra ciutat s’inclogui en la zona de producció de la DO Alella.
Una altra fita recent és que la vinya colomenca acaba de rebre el reconeixement de conreu ecològic i sostenible per part del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, i acabem de signar un nou conveni amb l’INCAVI i la Universitat de Barcelona per continuar plantant quatre varietats de raïm associades a l’agricultura ecològica.
Com a alcaldessa vull destacar especialment que aquest projecte suposa noves oportunitats d’ocupació per a la ciutadania; des del 2015, més de 40 persones s’han format en les tasques de manteniment de la vinya i més de 400 han pogut participar en les visites guiades a un espai des d’on reivindiquem els nostres orígens, del que fou el principal motor econòmic a la ciutat fins els anys seixanta del segle passat, i que ara també és clau de futur.