Santa Coloma rebrà suport de la Diputació per a facilitar l’arribada de fons europeus al municipi

La Diputació de Barcelona localitza 87 projectes, amb un impacte de 1.700 milions d’euros, que podrien rebre fons europeus.

 

Amb el programa ‘Next Diba’, la Diputació posa a disposició dels ajuntaments tota la seva infraestructura de suport per a presentar els projectes.

 

Santa Coloma ha presentat diversos projectes a finançar, i ha estat preseleccionat el de La CIBA, que demana finançament per a les actuacions de la segona fase de la rehabilitació integral de l’edifici i la posada en marxa de programes de formació per a la innovació en el sector TIC, valorades en més de 4 M€.

Santa Coloma de Gramenet, 9 de març de 2021.- La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha presentat aquest dimecres un conjunt de 87 projectes, amb un impacte total de 1.700 milions d’euros, que podrien rebre fons del programa europeu ‘Next Generation’ i ajudar a rellançar el territori. Marín ha remarcat el paper del govern provincial “d’assumir una funció activa en la vertebració de tot el nostre territori amb els fons europeus. Volem aglutinar i fer arribar a tot el territori i a tota la població aquests fons”.

 

L’Ajuntament de Santa Coloma ha sol·licitat finançament per a diversos projectes, d’entre els quals ha estat seleccionat el de generació de nous programes de formació en nous nínxols d’ocupació i la segona fase de la rehabilitació integral de l’edifici de La CIBA, Espai de Recursos per a Dones, Innovació i Economia Feminista. L'alcaldessa, Núria Parlon, ha destacat que és important tenir suport de la Diputació de Barcelona per tal d'aconseguir nous fons europeus que arribaran en els pròxims anys amb el programa ‘Next Generation’: "Són una oportunitat per regenerar l'economia a la nostra ciutat. Que les dones puguin millorar la seva formació és un requisit imprescindible perquè puguin obtenir bons llocs de feina. Hem d’oferir-los formació, per exemple, per millorar la seva inserció en l’àmbit científic i de les noves tecnologies, uns sectors en els quals la seva presència és molt minoritària. També tenim previstos programes de formació vinculats a oficis de sectors com l’alimentació i la creació cultural".

 

És per això que la Diputació inicia el programa ‘Next Diba. Projectes locals, participació i aliances per a la recuperació’, a partir del qual posa tota la seva infraestructura de suport a disposició dels ajuntaments per facilitar que puguin presentar-se a les convocatòries que convoqui el govern estatal en relació als fons europeus. Els 87 projectes (47 liderats per la Diputació i altres 40 liderats pels ajuntaments) es poden consultar a la pàgina web: https://www.diba.cat/web/next-diba.

 

Marín ha expressat la voluntat de la Diputació «d’assumir una funció activa en la vertebració de tot el nostre territori amb els fons europeus. Volem aglutinar i fer arribar a tot el territori i a tota la població aquests fons. És important que no només tinguin oportunitats els grans municipis, els grans actors o les grans empreses. És important que aquests diners europeus arribin a tothom i que cap ciutadà es quedi enrere».

 

La presidenta de la Diputació ha explicat que “són projectes transformadors de les estructures econòmiques i socials, però també són projectes innovadors. Amb un impacte econòmic de 1.700 milions d’euros, poden rellançar el nostre territori després d’aquesta pandèmia”.

 

 

Lobby del món local

L’aposta de la Diputació té per objectiu que la corporació esdevingui un lobby del món local per ajudar als governs locals de la província en el procés d’identificació, sol·licitud, execució, justificació i avaluació  dels projectes susceptibles de rebre fons del programa europeu ‘Next Generation’, per tal d’assegurar la  seva viabilitat jurídica, tècnica i econòmica.

 

L’estratègia d’identificació de projectes s’ha centrat, en una primera fase, en recollir projectes propis i del territori. D’altra banda, en una segona fase, s’obrirà un procés de participació per tal de fer aflorar d’altres projectes fins ara no identificats tant dels governs locals com dels agents socials i del teixit empresarial de la província.

 

 

La CIBA, el projecte de Santa Coloma

La CIBA és un equipament públic de referència per a les dones de Santa Coloma de Gramenet i de l’entorn, que posa al seu abast recursos per a la millora de la seva autonomia personal en tots els camps de la vida. És un centre pioner en el desplegament de polítiques públiques per assolir la igualtat real de les dones, i vol ser referent en la transformació social des d’una perspectiva feminista.

D’altra banda, és també un espai d’innovació i economia feminista que acull espais de formació, de preparació per a l’ocupació, de naixement i acompanyament de projectes culturals i de creació d’una nova economia social, solidària i feminista.

 

Des de l’Ajuntament, s’ha sol·licitat finançament per actuacions valorades en 4 M€, que inclouen la rehabilitació integral de l’edifici de La CIBA, antiga fàbrica de productes químics, i per a la posada en marxa d’un equipament que vol tractar de manera integral l’acompanyament de les dones des del punt de vista de la seva incorporació en el mercat laboral; un centre d’informació i recuperació de dones víctimes de violència; un recurs habitacional per acollir dones víctimes de maltractament; una escola de formació i la creació d’un gran fons digital que reculli treballs d’investigació que incloguin la perspectiva de gènere, entre d’altres.

 

Per a més informació:

 

Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Elsa Blasco
93 462 40 13 / 660 294 800

premsa.comunicacio@gramenet.cat

blascoce@gramenet.cat