L’Ajuntament promou el voluntariat entre la població jove de la ciutat

Es llança la campanya "Troba't" adreçada a la població entre 16 i 35 anys per promoure el voluntariat. A Santa Coloma, hi ha més de 130 projectes de voluntariat actius que abasten diversos temes socials, culturals o sanitaris, entre d'altres.

Sota el lema “Troba’t”, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha endegat una acció especialment adreçada a joves entre 16 i 35 anys amb l’objectiu d’impulsar el voluntariat entre aquest sector de la població i donar-los a conèixer els diferents projectes que es duen a terme a la ciutat en aquest àmbit. L'acció s'ha portat a terme des del Punt del Voluntariat i la Unitat d’Infància i Joventut i en col·laboració amb les entitats de la Taula sectorial del voluntariat i la Generalitat de Catalunya. 

Creiem que la promoció i el foment de l’acció voluntària en la ciutat esdevé fonamental en el conjunt de la societat i per això hem creat una campanya de comunicació, amb missatges i imatges dirigides al jovent i amb vídeos de persones que expliquen la seva experiència en projectes de la ciutat”, comenta Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet.

Dins d’aquesta acció, a més, el proper 2 d’octubre tindrà lloc una jornada al Centre de Recursos per a Joves Mas Fonollar que serà un punt de trobada entre joves que fan voluntariat i les persones interessades per compartir experiències i interessos, resoldre dubtes i conèixer el projectes de voluntariat actius a Santa Coloma.

Catalunya és un dels territoris on més persones participen en accions de voluntariat i Santa Coloma de Gramenet és una ciutat amb un important índex de voluntariat i d'associacionisme”, ha assenyalat l’alcaldessa Parlon. “A la nostra ciutat hi ha més de 130 projectes de voluntariat que abasten diversos temes d’àmbits com la justícia global, els drets humans, la pau i la cooperació, el voluntariat internacional, la infància i la joventut, el lleure i l’oci, la gent gran, la cultura, la protecció d’animals, els serveis sanitaris i socials o sobre voluntariat comunitari i veïnal”. 

Des del Punt del Voluntariat s’ofereix formació, recursos i assessorament tant dirigits a les entitats que volen tenir un projecte com a les persones que volen ser voluntàries.

Xarxa d'entitats del Punt del Voluntariat

Actualment, la xarxa d’entitats del Punt del Voluntariat està formada per 35 entitats sense ànim de lucre de la ciutat preocupades i compromeses per millorar el món en diferents aspectes: des de l’increment de la qualitat de vida i les oportunitats de persones i famílies que es troben en situació d'exclusió social o vulnerabilitat, l’atenció als espais naturals i els animals, o en el suport a temes esportius, culturals i en projectes comunitaris, entre d’altres. Per aquest objectiu, les entitats compten amb persones voluntàries que aporten el seu temps i la seva dedicació de manera altruista.

El Punt del Voluntariat s’articula a partir de la Taula Entitats de Voluntariat, que marca les línies de treball a la ciutat de manera coordinada i transversal juntament amb la Generalitat de Catalunya. La Taula contribueix a la tasca diària que fan les pròpies entitats sense ànims de lucre i a la creació d’espais de comunicació entre elles per actuar en el conjunt de la societat, especialment en la que es troba en risc de vulnerabilitat.