Al segle XIX el procés de creixement urbà de Santa Coloma de Gramenet facilita l’aparició d’habitatges que es van construir sota la influència dels corrents estètics de l’època deixant enrere la tipologia de caire rural.

Ca n’Altés
Can Met

Can Met (carrer Major, 37-39) és l’exemple més representatiu que el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat defineix com “l’edifici més acadèmic i millor resolt des del punt de vista compositiu del segle XIX”.

Ca n’Altés (carrer del Pedró, 10) i can Saladrigas (carrer del Pedró, 3) són dos edificis d’estil eclèctic amb elements derivats del modernisme o del noucentisme.

Can Muntlló (carrer Major, 30-32/carrer de Sant Carles, 2-4) és una casa residencial edificada com a torre d’estiueig que destaca per l’elegant ornamentació de la façana.

Can Roig i Torres

Edificació emblemàtica construïda entre 1910 i 1913 per iniciativa de Rafael Roig i Torres. Consta de dues ales disposades en forma de “V”, al centre de la qual s’aixeca una torre central més alta coronada amb un pinacle. L’edifici estilísticament és eclèctic, ja que barreja una arquitectura basada en termes clàssics amb elements decoratius modernistes.