Gairebé un miler de persones segueixen el Webinar en directe organitzat pel Campus de l’Alimentació de Torribera en motiu del Dia Mundial de la Innocuïtat dels Aliments.

Imatge del Webinar
La Dra. M. Carmen Vidal, Directora del Campus de l’Alimentació de Torribera i la Blanca Padrós, Segona Tinenta d'Alcaldessa de l'àrea d'Economia, Serveis Interns, Treball, Universitats, Innovació i Transparència de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Des de l’any 2019, i a proposta de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) amb la implicació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i de la Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), el dia 7 de juny es celebra el Dia Mundial de la Innocuïtat dels Aliments (DMIA). Enguany, per celebrar-ho, el Campus de l’Alimentació de Torribera ha liderat l’organització d’un Webinar en directe titulat “Seguridad Alimentaria y COVID-19: ¿Relación u Obsesión? Explorando la realidad en base al análisis del riesgo.

L’acte online s’ha organitzat en col·laboració amb la Federació d’Associacions de Ciència i Tecnologia dels Aliments (FEDALCYTA) i la Federació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes Universitaris (FEDNU), dues entitats amb un fort arrelament al Campus de l’Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona. A més, l’esdeveniment ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA, Generalitat de Catalunya), la Sociedad Española de Seguridad y Calidad Alimentarias (SESAL),  l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

El webinar va ser moderat per la Dra. M. Carmen Vidal, Directora del Campus de l’Alimentació de Torribera, i va comptar amb la benvinguda de la Blanca Padrós, Segona Tinenta d'Alcaldessa de l'àrea d'Economia, Serveis Interns, Treball, Universitats, Innovació i Transparència de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; la Dra. Carmen de Vega, presidenta de FEDALCYTA i el Ricard Celorio, president de FEDNU. Les ponències van córrer a càrrec del Dr. Albert Bosch, Catedràtic de Microbiologia de la Universitat de Barcelona, M. Victòria Castell, Cap del Servei de Planificació, Auditoria i Avaluació del Risc de la Generalitat de Catalunya; i la Beatriz Robles, docent de la Universitat Isabel I i divulgadora científica.

Les ponències es van  van centrar en els tres components que integren l’anàlisi del risc: evaluació, gestió i comunicació del risc. Concretament, el Dr. Bosch va impartir la conferència “SARS-CoV-2: No només un virus respiratori?” en el marc de l’avaluació científica del risc; seguit per Victòria Castell, qui va aportar el punt de vista de l’administració en la gestió d’aquest risc amb la ponència titulada “Gestió de la pandèmia des de l’administració pública: recomanacions per a empreses alimentàries i consumidors”. Per últim, Beatriz Robles va abordar el tema de la comunicació amb una intervenció sobre “Bulos, desinformació i interessos sobre el coronavirus i alimentació”

El Webinar va comptar amb més de 890 seguidors d’arreu del món que van poder interactuar amb els ponents i entre ells a través de la plataforma virtual. Cal destacar que l’acte va ser inclòs dins l’agenda d’actes del Codex Alimentarius en el marc del Dia Mundial de la Innocuïtat Alimentària (DMIA).

El contingut de la jornada es troba disponible online a través del següent enllaç