TROBADES GASTRONÒMIQUES
MÈXIC
Data prevista : Dijous, 15 de novembre 2018. 20h.
Lloc: Restaurant Tremendos. c/ President Companys, 3 (Riu)
El Programa “Ciutat Universitària”, amb la col·laboració de la marca “Santa Coloma Gastronòmica”, recupera els seus sopars temàtics. Aquest cop, ens “traslladarem” al país amb el qual teníem una assignatura pendent, després del tancament de l’únic local mexicà de la nostra ciutat. Enguany, amb l’ajut del restaurant Tremendos i envoltats de mariachis, podrem recuperar l’activitat per degustar i aprendre els misteris d’una cuina molt coneguda, però que encara té molt per descobrir.
Preu del tiquet sopar-degustació: 7,50€ Per raons d’aforament del local les places són limitades. És imprescindible reservar.
L’Escola de Restauració de Grameimpuls realitza formació ocupacional en cuina, serveis de bar cafeteria, restaurant i sommelieria. Informació al 93 392 91 05, hosteleria@grameimpuls.cat

TROBADES GASTRONÒMIQUES
MARROC
Data prevista:Dijous, 21 de febrer 2019. 20h.
Lloc: Restaurant Nord, Rambla del Fondo, 17.
No hi ha dubte que la cuina marroquina es pot considerar com una de les més riques i diverses del món degut a la interrelació que sempre ha tingut amb altres cultures externes (berbers, moriscos, Orient Mitjà, Àfrica, etc.). La gastronomia del Marroc és senzilla de realitzar, tal i com correspon a tota cuina popular i casolana. Tot i així, l’ús de determinades espècies orientals, la fa una de les més saboroses del món. “Ciutat Universitària” us convida a degustar plats típics d’aquest país de somni i a aprendre una mica més dels costums ancestrals de la cerimònia tradicional del menjar, que es mantenen i es difonen de generació en generació.
Preu del tiquet sopar-degustació: 7,50€
El grau de turisme es pot estudiar a Santa Coloma a través de la Universitat a Distància.
Pel que fa al Campus de l’Alimentació, el curs passat es va posar en marxa un interessant Màster sobre Alimentació, Ètica i Dret.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FIRA
MOSTRES DE POSTRES
Data prevista:Dijous, 25 d’abril 2019. 18h
Lloc: Centre Pompeu Lab
Els millors restauradors i pastissers de Santa Coloma es donaran cita al Programa “Ciutat Universitària” per una petita mostra gastronòmica sobre el món del dolç: des de les postres més típiques catalanes fins a pastisets de tots els racons del món que la multiculturalitat de la nostra ciutat fa que puguem tenir a l’abast. Si ets llaminer o llaminera no et pots perdre aquesta mini-fira.
Els i les participants que s’inscriguin prèviament rebran un pack de tiquets degustació.
Tots els cursos de tècniques culinàries que s’imparteixen a l’Escola de Restauració de Torribera inclouen mòduls sobre rebosteria i postres.

RUTA EN MINIBÚS

LA RUTA PROXI-FOOD
Data prevista:Dissabte, 23 de març 2019. Sortida del minibús a les 11h
Lloc: Plaça de la Vila
Molts dels comerços i restauradors de Santa Coloma fan una ferma aposta pels productes de proximitat i “kilòmetre 0”. Vine a conèixer-los amb nosaltres i degusta la qualitat i els avantatges de la producció pròpia. Et sorprendrà saber que Santa Coloma compta amb productes autòctons que potser ni t’imagines.
Activitat gratuïta però les places són limitades. És imprescindible reservar.
A més de tota la formació en nutrició i alimentació que s’ofereix des del Campus de l’Alimentació de Torribera, a la UNED s’imparteix un Màster específic en Ciències Agroambientals i Agroalimentàries.